Katrin blogi

sunnuntaina, huhtikuuta 22

Leppoisa viikonloppu

Viikonlopun koittaessa huomasin olevani oikeastaan aika väsynyt. Torstai-iltaiset Lääketeollisuuden juhlat ja perjantain työmatka Ouluun olivat vaatineet veronsa. Molemmilta reissuilta pääsin kotiin vasta puolilta öin, eikä kotiin tullessaan malta ihan suoraan nukkumaankaan käydä. Lauri meni lauantaina viettämään kavereiden kanssa poikien iltaa, mutta minä olin liian väsynyt järjestääkseni tyttöjen iltaa tai edes yhtä olutta kavereiden kanssa. Sen sijaan menin isälle syömään ihanaa poropiirakkaa, juomaan lasillisen punaviiniä ja saunomaan sekä uimaan.

Tänään nukuin yhteentoista. Herätessäni riemastuin siitä, että olin todellakin saanut nukuttua juuri niin pitkään kuin olin aikonutkin. Munien ja pekonin jälkeen menin lenkille. Teen saman lenkin joka sunnuntai, joten huomaan kevään etenemisen reitilläni. Haistelin kostean mullan tuoksua juostessani siirtolapuutarhojen ohi, katselin jo selvästi vihertäviä koivuja ja poimin kotiin tuliaisiksi yhden valkovuokon ja yhden leskenlehden. Sinivuokot jätin rauhaan.

Kevät on koittanut jo parvekkeellemmekin. Lauri istutti sinne tänään Tuijan, Hortensian ja Peikonpähkinän. Minä istuin ovensuussa ja nautin auringosta. Laitoimme itämään herneen, basilikan, rosmariinin ja chilin siemeniä. Odotamme jännityksellä, tuleeko niistä ikinä mitään.

4 Kommentit:

At 11:50 ap., Blogger Rauna sanoi...

Voisin kaivata vähän istutusvinkkejä. Peukaloni ei ole kovin vihreä, mutta kiinnostus on yllättäen noussut vahvana. Teetä ja kasvioppia joku ilta?

 
At 12:06 ip., Blogger Petri Mustakallio sanoi...

Miten voi jaksaa lähteä lenkille munapekoniaamiaisen jälkeen?

 
At 2:24 ip., Blogger Katri Söder sanoi...

Rauna: tee ja kasvioppi kuulostaa aivan ihanalta yhdistelmätä. Tosin myös minun viherpeukaloharrastuksessani on enemmän intoa kuin taitoa, mutta eihän se sitä poista, että kanssasi on mukavaa mennä teelle.

Pete: munapekoniaamiaiseen liittyy kolme kuppia kahvia ja päivän lehti, joten kun on päässyt lehden loppuun, on munista ja pekonista tosiasiassa vierähtänyt jo joku tovi. Sitten jaksaa lenkkeillä.

 
At 11:25 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

Muna-pekoniaaminen on ihana! Itse yhdistän sen kannulliseen haudutettua teetä ja Helsingin Sanomiin. Tietenkin tarvitaan myös lasi appelsiinituoremehua ja grillitomaatinpuolikas. Viime aikoina olen tosin korvannut pekonin muutamalla nakilla. Toimii myös niin!

Vuosien varrella siitä on tullut virallinen viikonloppuaamiaiseni. Viikolla ollaan paljon puritaanisempia ja kiireisempiä. Hassua havaita, että tovereilta löytyy yhteisiä tapoja ja tottumuksia!

 

Lähetä kommentti

<< Home