Katrin blogi

torstaina, huhtikuuta 26

Kokoomus pettää aina

Olen yrittänyt olla kirjoittamatta politiikasta, mutta nyt on ärsytyskynnys ylitetty niin paljon, että on pakko vähän päästellä kiukkuja. Kokoomus lupasi ennen vaaleja Iltalehdessä, että hoitajien palkkoja nostetaan 500 eurolla kuussa. Hallitusohjelmassa sellaisia rahoja ei tietenkään ole. Se ei sinänsä ole vielä ärsyttävää, sillä toki minä ymmärrän että politiikka on kompromisseja, eikä kukaan saa kaikkia lupauksiaan läpi.

Ärsyttäväksi asian tekee se, että Kokoomuksen eduskuntaryhmä puheenjohtaja väittää, ettei Kokoomus ole tällaista lupausta ikinä tehnytkään. Ainakaan vakavissaan. Hänen mukaansa puoluesihteeri on vain horissut omiaan, eivätkä muut kokoomuslaiset nyt voi niistä horinoista vastuuta kantaa.

Entä sitten ennen vaaleja Journalisti-lehdelle annettu lupaus siitä, että tekijänoikeusasiat säilytetään opetusministeriössä? Tässäkään asiassa ei voi syyttää kompromissien pakkoa, koska kaikki puolueet RKP:ta lukuun ottamatta antoivat saman lupauksen. Oliko sekin vain puoluesihteerin horinoita?

Tämä herättää mielessäni muutaman kysymyksen. Ensinnäkin, mitkä ja kenen antamat lupaukset Kokoomuksessa ovat niitä, joihin kansa voi luottaa? Onko sellaisia? Toinen mieltäni askarruttava asia on se, miten Kokoomuksella voi olla puoluesihteeri, joka koko ajan horisee omiaan?

Halutessaan pohdinnan voisi ulottaa muihinkin lupauksiin, kuten tasa-arvotupoon tai lapsilisien indeksikorotuksiin, mutta annetaan nyt olla. Odotan yhä toiveikkaana tasa-arvotupoa, ja toivon todella, että tässä suhteessa Kokoomus yllättää.

1 Kommentit:

At 11:09 ap., Blogger Arto J. Virtanen sanoi...

Puhumattakaan eläkkeiden taitetun indeksin "purkamisesta", joka oli keskeinen vaaliviesti Kokoomukselta. Todella kuvottavaa ja demokratiaa halventavaa pokkana "unohtaa" nämä kaikki vielä reilu kuukausi sitten tärkeitä olleet kysymykset..

 

Lähetä kommentti

<< Home