Katrin blogi

keskiviikkona, joulukuuta 13

Uusi luottamustoimi

Eilen minut valittiin kulttuuridemarien hallitukseen. Olin kyllä visusti päättänyt etten ota enää uusia luottamustoimia, sillä aikaa on niin kovin vähän, ja niin monet illat kuluvat erilaisissa kokouksissa. Kulttuuri on kuitenkin asia, joka minua aidosti, isosti kiinnostaa. Uusin siis päätökseni. Uusi päätökseni kuuluu, että voin ottaa yhden tai kaksi luottamustointa kerrallaan, mutta niiden pitää olla sellaisia jotka ovat minusta aivan ehdottoman mielenkiintoisia ja tärkeitä. Varmuuden vuoksi ilmoitan vielä, että nyt on luottamustoimikiintiö täynnä.

Tänään päätimme Laurin kanssa ostaa kotiimme muovikuusen jouluksi. Luimme jostain, että muovikuusi on tavallista kuusta ekologisesti kestävämpi ratkaisu silloin, jos samaa kuusta käyttää useampana kuin viitenä jouluna. Päätimme siis, että olkoon meillä sama muovikuusi ainakin seuraavat kymmenen joulua. Ympäristöystävällisyyden varmistamiseksi haimme sen bussilla.

Mutta kuinka ollakaan, kun avasimme paketin kotona, huomasimme, että kuusemme oli viallinen eikä sitä saanut koottua. No, eipä siinä muu auttanut kuin hypätä uudelleen bussiin kuormittamaan ympäristöä ja vaihtamaan kuusta. Jos joku olisi viisi vuotta sitten tullut sanomaan, että minulla vielä joskus elämässäni tulee olemaan ongelmia kuusen kokoamisen kanssa, olisin nauranut. Viisi vuotta sitten en olisi uskonut sitäkään, että vielä jonain jouluna olen sitä mieltä, että muovikuusi on ihan hyvä juttu. Ympäristöystävällisyyden siivellä minulle saa kyllä myytyä aika monenlaisia asioita.

Koska olen joulupöpi, koristelin kuusen välittömästi. Täytyy kyllä todeta, että koristeltuna kuusi näyttää lähes aidolta. Ainoa puuttuva asia on tuoksu, mutta eiköhän se jouluntuoksu sieltä löydy, kun viikonloppuna Oton ja Tuan häiden jälkeen alan leipoa ihan urakalla.

3 Kommentit:

At 10:10 ap., Blogger Veera sanoi...

Aijaijaijai, ei joulukuusta saa kantaa sisälle ennen jouluaattoa! Aaton aattona se tuodaan sulamaan johonkin soveliaaseen paikkaan (muovikuusen voi toki laittaa senkin hetkeksi kylppärin nurkkaan seisomaan ihan vain perinteiden vuoksi). Aattoaamuna Joulupukkiohjelman välissä pystytetään olohuoneeseen ja aloitetaan koristelu Polyteknikkojen kuoron ikivihreää joululevyä (jonka nykyään saa myös cd:nä: www.polyteknikkojenkuoro.fi) kuunnellen. Koristelu tulee olla valmis joulurauhan julistamiseen mennessä, sillä julistus katsotaan tietenkin aina. Kuuluu kysyä "olisimmeko tuolla, jos asuisimme Turussa?". Sitten kuuluu nauraa sedille, kun eivät osaa laulaa katsomatta karvahattuihinsa.

Ja sitten on joulu! Tässähän ihan innostuu!

 
At 3:16 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Hei, olen aina välillä käynyt lukemassa blogiasi demarinuorten listauksen kautta, vaikka en sinua tunnekaan. Tänne on mukava tulla, kun kirjoituksissasi on aina positiivinen henki. Aika harvassa blogissa on.

 
At 2:54 ip., Blogger Rauna sanoi...

Onnea uuteen tehtävään. Kannattaa tosiaan olla tarkkana, ettei hajota itseään liian monilla pesteillä, tämä kovasti kuulosti sulle mieleiseltä, joten varmaan pidät siitä.

Mun joulu taitaa alkaa tänään ystävien joululauluillasta.

 

Lähetä kommentti

<< Home