Katrin blogi

tiistaina, marraskuuta 28

Ikimuistoinen häämatka

Ikimuistoinen häämatka Madeiralla on nyt ohi. Madeira on kuin tehty häämatkakohteeksi. Asuimme kahdella viinitilalla maaseudulla. Ensimmäinen sijaitsi ruusutarhassa, jossa meillä oli oma, takalla varustettu mökkimme. Toinen sijaitsi maaseudulla keskellä viiniköynnöksiä, ja myös siellä meillä oli oma rauhamme sekä takka.

Maisemat saarella olivat upeita. Ajoimme vuokra-autolla viikon aikana 500 kilometriä. Kävelimme parinkymmenen kilometrin lenkin laakeripuumetsässä sekä saaren korkeimmalla vuorella lähes kahden kilometrin korkeudessa. Uimme luonnon muovaamissa laavakivisissä merivesialtaissa, seikkailimme laavaluolissa ja ihastuimme pienenpieneen Jardim do Marin kylään.

Tuoksuvien ja kukkaloistoisten maaseuturetkien lisäksi kävimme myös saaren pääkaupungissa Funchalissa. Pidimme enemmän maaseudusta ja luonnosta, mutta oli pääkaupungissakin omat juttunsa. Ajoimme köysiradalla ylös Monten kaupunginosaan ja laskimme sieltä alas korilla, jonka alla oli puujalakset. Lisäksi teimme purjehdusretken laivalla, joka oli tarkka kopio Kolumbuksen laivasta. Meno oli aika hurjaa, ja olinkin melko ylpeä kun kestin koko kolmen tunnin purjehduksen oksentamatta kertaakaan. Kaikki eivät kestäneet.

Ruoka, etenkin kala, oli todella mahtavaa. Yhtenä iltana laitoin itse ruokaa mökissämme, ja olin aika ylpeä kun Lauri totesi sen olleen koko häämatkan paras ateria.

15 Kommentit:

At 1:07 ip., Blogger Katri Söder sanoi...

Ja olipa muuten ihanaa tulla takaisin töihin, kun rakkaat ystävät olivat ostaneet lomaltapaluun kunniaksi Berliinin munkin! (vaikka toinen rakkaista ystävistä kutsuukin sitä virheellisesti Piispan munkiksi...)

 
At 2:40 ip., Blogger Veera sanoi...

Onpas erityisen kivaa, että a) matka oli onnistunut ja b) olet jälleen palannut takaisin arkemme iloksi! Jo ehti viikossa tulla valtaisa ikävä ja tapahtua vaikka mitä todella tärkeää.

Hihii ja halaus.

Munkin nimitaisteluun olen vannonut enää koskaan puuttumatta, pitäkööt hullut turkulaiset piispansa.

 
At 2:44 ip., Blogger Arto J. Virtanen sanoi...

Veera Veera, emme me Varsinaisessa Suomessa piispasta niin hirvittävästi pitäneet.. Mutta toivottavasti maistui Katri! Piispanmunkki näytti ainakin Veerasta olevan parasta pitkään aikaan;)

 
At 3:55 ip., Blogger Jussi sanoi...

Hei Katri! Äkkäsin vasta nyt että olet seilannut rouvuuden satamaan, isot onnittelut!

 
At 7:34 ap., Blogger Anu sanoi...

Entiselle turkulaiselle leipomotyöntekijälle piispanmunkki on ainoa oikea termi. Berliinin munkki on nimi siinä missä Nizzan salaattikin, mutta Salossa puhutaan todistetusti näistä herkullisista leivonnaisista pomadamunkkeina. Ja se nyt taas ei ole enää mistään kotoisin. ;)

 
At 10:20 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

Oikea vastaus riippuu siitä, millainen munkki on kyseessä. Jos se on pitkula sisältäen vain kermavaahtoa, on kyseessä Berliinin munkki (nam!) Jos munkki sisältää jotakin muuta kuin kermavaahtoa ja on pyöreä (yök), voidaan sitä kutsua Piispan, papin,nunnan tai vaikka kanttorin munkiksi. EVVK munkki on silloin kyseessä.

Tage, munkkien asiantuntija

 
At 10:02 ip., Blogger Rauna sanoi...

Munkkiasiaa en kommentoi, asia ei ole niin lahella sydantani, mutta on mahtavaa kuulla, etta nautitte matkasta. Toivottavasti jossain vaiheessa paasee kuulemaan lisaa, tai nakemaan kuvia. Mukavaa oloa ja halauksia.

 
At 11:40 ip., Blogger Esa Suominen sanoi...

Hyvien munkkien ystävä meistä on varmasti joka ikinen. Kuitenkin tiettäväksi tehtäköön, että pyöreä, hilloa sisältävä, vaaleanpunaisen sokerikuorrutuksen omaava munkki on piispanmunkki, eikä mikään muu.

 
At 8:53 ap., Blogger Petri Mustakallio sanoi...

Missäköhän tynnyrissä minä olen elänyt, kun vasta tässä keskustelussa törmään käsitteeseen "piispanmunkki"?

 
At 10:01 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

Minä en myöskään lähes 28-vuotisessa historiassani ole koskaan kuullutkaan Piispan munkista. Tynnyrini laitana on ollut Kehä III.

 
At 10:32 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

On se kumma, että tästä munkkiasiasta joutuu myötänään jumpittelemaan. Pitkulainen pinkkipäällysteinen (tosin päällyste saattaa olla myös valkoista tai keltaista) kermavaahtoa sisältävä munkki on herkkumunkki tai kermamunkki, ei berliininmunkki. Berliininmunkki on pyöreä, pinkkikuorrutteinen, hillotäytteinen.

 
At 4:26 ip., Blogger laura sanoi...

Tarmon kanssa samaa mieltä. Pitkulainen on kermamunkki (päällysteen värillä ei väliä) ja pyöreä (päällyste pinkki) berliininmunkki. Piste.

Ai joo, itse asiasta - olipa kiva lukea, että häämatka oli onnistunut. No, harvoin kai vastanaineet tulevat häämatkalta ja sanovat, että meni ihan pieleen, oli tosi kurjaa. Mukavaa joulunodotusta Katri!

 
At 2:17 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Moikka! Sattumalta eksyin netissä blogiisi, kun etsin tietoa Madeirasta häämatkakohteena :)

Olisiko mahdollista saada lisätietoa viinitiloista, joilla miehesi kanssa asuitte? Kuvauksesi perusteella alkoi meinaan kovasti kiinnostaa...

Ystävällisin terveisin,

Minna M. (Espoosta)

mattilaminna@hotmail.com

 
At 5:33 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Minulle kävi samoin kuin Minnalle, eksyin tänne sattumalta.

Olisin myös kiinnostunut kuulemaan noista häämatkanne majoituskohteista lisää, sillä Madeiralle ollaan mekin mietitty häämatkaa.

Oltaisiin iloisia, jos vastaisit tänne tai s-postiin: ellu-miia@hotmail.com

Terveisin Elina S.

 
At 8:59 ap., Blogger Katri Söder sanoi...

Noista majoituskohteista on kyselty jonkin verran, ja olen lähettänyt vastaukset suoraan kysyjien sähköpostiin. Ajattelin, että laitan majoituspaikkojen nimet vielä tännekin. Ne olivat Quinta das Vinhas ja Quinta do Arco (tämä on se ruusutarha). Suosittelen kyllä Madeiraa häämatkakohteeksi!

 

Lähetä kommentti

<< Home