Katrin blogi

maanantaina, syyskuuta 17

Polttareissa ja Tampereella


Perjantaina järjestimme Lindalle polttarit. Yrjönkadun uimahallin tilaussaunassa ripottelimme Lindan selkään suolaa, jauhoja ja hunajaa taataksemme sen, että vanha suola ei ala janottaa, että avioliitossa riittää leipää ja että siihen siunaantuu lapsia. Sen jälkeen kaikkien vanhojen poikaystävien nimet piti vielä huutaa metsään, jotta niistä olisi varmasti luovuttu. Pitkän kaavan saunomisen ja uimisen jälkeen menimme vielä syömään, ja söimmekin oikein urakalla! Moisen syömisen jälkeen nälkä iski seuraavan kerran vasta lauantaina iltapäivällä.

Lauantaina lähdimme Tampereelle sosiaali- ja terveysalan sosialidemokraattisen yhdistyksen seminaariin. Aiheena oli tilaaja- tuottaja- malli, ja seminaarin puheenjohtajana toimi Lauri, joka on myös järjestävän yhdistyksen puheenjohtaja. Aihe oli kiinnostava Espoossakin asian tiimoilta käydyn keskustelun vuoksi, ja yleisöstä huomattava osa olikin espoolaisia.

Seminaarin jälkeen menimme Tampereen Teatteriin katsomaan näytöstä Likaiset kädet. Näytelmä muistutti siitä, että puoluetoiminnassakin omat kriittiset ajatukset ovat tarpeellisia. Aino oli ihana ja majoitti meidät, ja sunnuntaina kävimme Ainon kanssa Pyynikin näkötornissa sekä kävelyretkellä aina niin ihanassa Pispalassa. Hannun päästyä päivystyksestä kävimme vielä Amurin työläismuseokorttelissa ja ihmettelimme samalla, missä ovat maamme kaikki porvarimuseot? Työläismuseoita on ainakin Tampereella vaikka kuinka paljon.