Katrin blogi

sunnuntaina, heinäkuuta 1

Aikuisten festarit

Vietimme lauantain Järvenpään Puistobluesissa. Puistoblues on aikuisten festivaali. Aikuiset ja perheet istuivat vilteillä ja joivat viiniä tonkasta, jonka olivat tuoneet mukanaan. Toisilla oli mukana kuohuvaa. Aluksi kauhistuin ajatusta siitä, että olen jo niin vanha että olen vaihtanut Ankkarokin Puistobluesiin. Kun olin muutaman loistavan bändin jälkeen sisäistänyt ajatuksen omasta iästäni, ajattelin, kuinka ihanaa on että myös aikuisille on olemassa omat festivaalit.

Vertailin mielessäni Puistobluesia ja rokkifestareita. Puistoblues voitti kirkkaasti. Erotuksena nuorten rokkifestareihin oli, että vessoja oli tarpeeksi ja ne olivat siistejä. Niiden vieressä oli vesipiste käsienpesua varten. Alueella oli vesipiste myös juomaveden hakemista varten. Omia juomia ja ruokia sai tuoda alueelle niin paljon kuin halusi, ovella ei tarkistettu laukkuja. Miten ihanaa onkaan olla aikuinen!

Seitsemän tunnin festarielämän jälkeen totesin, että lopulta erot eivät sittenkään ole niin suuria. Etsiessämme tietä pois omalta viltiltämme jouduin johdattelemaan lapsetkin sellaista reittiä, jossa harpotaan sammuneen aikuisen yli. Bussijonossa kuulin, kuinka joku isä varoitteli tyttärelleen: ”älä mene sinne vielä, täti voi kaatua sun päälle.”