Katrin blogi

sunnuntaina, kesäkuuta 24

Juhannus


Juhannus kului mökillä Vesan, Pian, Juhan, Susun, Felixin, Jarin ja Maijan kanssa. Juhannusaattona kaadoimme koivun, joka oli ikävästi kallellaan jo valmiiksi. Kun lopulta saimme koivun alas männystä, johon se oli kaatuessaan juuttunut, teimme siitä juhannussaunaan vastat. Lopun koivun pojat pilkkoivat polttopuuksi. Noudatimme muitakin juhannusperinteitä ja rakensimme järveen kivistä keon, jonka päälle teimme kokon. Felix kysyi, olenko aivan varma siitä että kyseessä todella on suomalainen perinne, mutta onneksi väitteeni tueksi ilmestyi muitakin kokkoja ympäri järveä.

Juhannuspäivänä päätin kokeilla kanoottia. Huonoksi onnekseni päivä oli sen verran tuulinen, että tuuli keikutti kanoottia pahasti ja ajoi minua kohti naapurimökin rantaa. Ennen sitä meinasin kuitenkin törmätä Jariin ja Maijaan, jotka olivat huomanneet että tuuli on kova ja päättäneet lähteä purjehtimaan. Lopulta pelastauduin omaan rantaan siten, että tökin melalla vauhtia pohjasta matalalla rannalla. Kokeilen melomista silti uudelleenkin, mutta seuraavalla kerralla odotan että järvi on tyyni.

Saunominen, uiminen ja muu mökkipuuhastelu ulkona saa unen maittamaan. Nukuimme joka yö hyvin ja pitkään, mutta silti tänään kotona piti ottaa päiväunet. Harmitti tulla takaisin kaupunkiin, mutta ensi viikko on vielä töitä, joten ei mahda mitään.
Juhannuskuvia Laurin sivuilla.