Katrin blogi

maanantaina, huhtikuuta 30

Mökkiviikonloppu


Viikonloppu mökillä on paras tapa saada ajatukset pois arjen askareista. Tällä kertaa menimme perjantaina valmistautumaan pienemmällä iskuryhmällä eli minä, Lauri ja Veera. Lämmitimme mökin ja saunan, paistoimme makkaraa (paitsi Veera joka jostain käsittämättömästä syystä syö mieluummin kalkkunanakkeja) ja nautimme luonnon rauhasta ja lintujen laulusta. Myöhemmin illalla toki nautimme myös työväenlauluista.

Aamulla aloitimme perinteisen työleirin, sillä kaikilla mökkireissuilla kuuluu olla työleiri-osio. Haravoimme hullun lailla, ja kerran innostuttuamme emme meinanneet malttaa lopettaa. Maasta nousi kevään tuoksu kun sitä kuopi haravalla, sinivuokot loistivat kauniina ja runsaslukuisina ja aurinko lämmitti muuten viileää päivää. Veera intoutui jopa rakentamaan portaan huusin eteen.

Haravointiurakan jälkeen piti tietysti avata kuohuviini työn kunniaksi. Sitä istuimme nauttimaan nuotion ääreen, sillä muuten ei ulkona tarjennut istua. Ja ulkona on istuttava, kun mökillä kerran ollaan. Siinä me sitten istuimme nauttimassa kesästä ja kuohuvasta, eikä edes pieni lumisade saanut meitä siirtymään sisälle. Esan, Nerijan, Juhanin ja Mikon saavuttua oli jopa syötävä ulkona, sillä uusi porukka ei ollut vielä ehtinyt nauttia ulkoilmasta.

Veera nautti ”Suomen kesästä” täysin rinnoin. Hän ei jättänyt väliin aamu-uintia, eikä edes kuutamouintia, vaikka veden lämpötila ei ollut montaa astetta. Luxemburgista mökkeilemään saapunut Nerija sai naurukohtauksen, kun me kiittelimme onneamme hyvän sään suhteen. Kiitos ystävät, ensi kerralla mennään vähän lämpimämmällä säällä.