Katrin blogi

maanantaina, lokakuuta 9

Kirjahaaste

Mirka ja Veera haastoivat minut kirjoittamaan kirjoista, ja sehän tietysti kirjafriikille sopii.

1. Kirja, joka muutti elämäni
Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla sai minut liittymään sosialidemokraattiseen puolueeseen, joten se on todella muuttanut elämäni. Se on määritellyt ystäväpiirini, opiskelupaikkani ja työpaikkani. Ilman sitä en olisi tavannut Lauriakaan. Kiitos Väinö Linna!

2. Kirja, jonka olen lukenut useammin kuin kerran
Joka ikisen Harry Potterin olen lukenut kahteen kertaan. Ne ovat erinomaista pakoa todellisuudesta. Myös Taru sormusten herrasta sekä Sinuhe egyptiläinen on tullut luettua pariin kertaan, ehkäpä samoilla kriteereillä kuin Potteritkin. Joskus on paettava.

3. Kirja mukaan autoille saarelle
Jokin edellisistä, jotta sitä jaksaisi lukea monta kertaa. Tai sitten jokin "Kuinka rakennan lautan ja poistun autiolta saarelta"-kirja.

4. Kirja, joka teki minusta hupakon
Joanne Harrisin Pieni suklaapuoti tekee jokaisella lukukerralla minusta suklaahupakon, sitä ei voi lukea syömättä samalla suklaata paljon ja kaikissa mahdollisissa muodoissa.

5. Kirja, joka sai minut kyyneliin
Vigdis Grimsdottirin Z Rakkaustarina. Se kertoo kahdesta toisiaan rakastavasta naisesta. Koko kirjan ajan toinen on kadoksissa, ja alusta asti lukijalla on jonkin asteinen tietoisuus siitä, että hän on kuollut. Toinen muistelee yhteisiä hetkiä ja lukee kadonneelta saamiaan runoja. Itkin monta kertaa lukiessani kirjaa.

6. Kirja, jonka toivoisin tulevan kirjoitetuksi
Se kirja jonka itse tulen kirjoittamaan. Olen pienestä asti kirjoitellut pöytälaatikkoon kaikenlaista. Nyt olemme suunnitelleet Veeran kanssa omaa keittokirjaa, joten ainakin sen toivoisin tulevan kirjoitetuksi.

7. Kirja, jonka toivoisin jääneen kirjoittamatta
Huonotkin kirjat sietävät tulla kirjoitetuiksi.

8. Kirja, jota luen parhaillaan
Gabriel Garcia Marquezin Rakkautta koleran aikaan.

9. Kirja, jonka olen aikonut lukea
Lauri toi monta laatikollista kirjoja mukanaan muuttaessaan luokseni. Ne kaikki olen aikonut lukea, mutta vaikka ne ovat olleet kotonani kirjahyllyssä 11 kuukautta, en ole ehtinyt urakassani kunnolla edes alkuun.

10. Haastan 5 bloggaajaa
Juha Mikkonen, Rauna, Anssi, Otto ja Tua