Katrin blogi

torstaina, lokakuuta 1

Sisko-päivä

Meillä oli eilen siskon kanssa aivan erinomainen sisko-päivä. Kävimme Ateneumin Picasso-näyttelyssä, syömässä ja sirkuksessa.

Picasso-näyttelyssä oli erinomaisella tavalla kuvattu Picasson erilaisia kausia. Me molemmat pidimme eniten surrealistisesta kaudesta. Naisen muotokuvan äärellä pohdimme, onko joku todella istunut taiteilijalle mallina, vai onko tuo uskomaton maalaus syntynyt kokonaan hänen omasta päästään. Myöhemmin päädyimme siihen, että jonkun on täytynyt istua mallina, sillä monilla muotokuvilla oli nimi, josta mallin nimi kävi ilmi. On siinä mahtanut malli hämmästyä, kun on lopulta nähnyt kuvansa.

Sirkus oli myös viihdyttävä. Trapetsitaiteilijoiden kohdalla olemme aina huolissamme, ja nytkin teki mieli huutaa, että tulkaa nyt herran jestas alas sieltä ennen kuin sattuu jotain! Mitään ei kuitenkaan sattunut. Myös kiinalaisten lautastenheittelijöiden esiintyessä haukoimme henkeämme. Eihän tuollainen voi olla edes mahdollista! Suosittelen jokaiselle hetkittäistä heittäytymistä lapseksi, ja sitten vaan sirkukseen hämmästelemään ja nauttimaan uskomattomista esityksistä ja ennen kaikkea tunnelmasta.