Katrin blogi

torstaina, lokakuuta 25

SDP ja nuoret

Muistan kuinka muutama vuosi sitten olin sitä mieltä, että puolueessa ei anneta nuorille yhtään tilaa. Eilen olin SDP:n puoluehallituksen ja työryhmien vetäjien ja vastuuhenkilöiden yhteisessä suunnittelukokouksessa ja huomasin, että hyvin suuri osa läsnäolijoista oli kavereitani, jotka ovat joko suunnilleen minun ikäisiäni tai nuorempia kuin minä. Tämä voi tarkoittaa vain kahta asiaa: joko puolueessa on ruvettu oikeasti antamaan tilaa ja vastuuta nuorille, tai sitten minusta on tullut vanha.

Täytyy vielä selvyyden vuoksi huomauttaa, että tilan antaminen nuorille ei missään tapauksessa tarkoita vanhempien tovereiden syrjäyttämistä. Tämä huomautus tuntuu tarpeelliselta, sillä joka kerta kun puhutaan siitä että tarvitsemme nuoria, joku vanhempi toveri loukkaantuu. Uusien, nuorien ihmisten saaminen mukaan toimintaan ei siis tarkoita sitä että vanhemmasta päästä porukkaa potkitaan ulos, ei suinkaan, vaan se tarkoittaa vaan sitä että jäsenmäärä lisääntyy ja toiminta voi jatkua kymmenen vuoden kuluttuakin. Mikäli yhtään uutta nuorta ei tule mukaan, toiminta väistämättä kuolee jäseniensä mukana jossain vaiheessa.

Uusien nuorien mukana olo voi tuoda mukaan myös uusia, raikkaita ideoita. Näiden ideoiden hyödyntäminen vaatii kuitenkin sitä, että uudenlaisia ja hurjiltakin kuulostavia ideoita kuunnellaan herkällä korvalla. Se vaatii myös sitä, että ajatukset ja ideat otetaan vakavissaan, vaikka niiden esittäjä olisikin nuori. Luulen, että tässäkin asiassa ollaan nyt paremmassa tilanteessa kuin vielä muutamia vuosia sitten oltiin.

1 Kommentit:

At 10:56 ap., Blogger Anu sanoi...

Mielelläni jakaisin toiveikkuutesi.

Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että nuorempi polvi laitetaan tekemä työ ja konkarit ottavat entiseen tapaan kunnian työn tuloksista. Sellainen ketuttaa, vaikka loppujen lopuksi tässä töitä tehdäänkin puolueen tulevaisuuden eteen eikä kenenkään henkilökohtaisen kunnian puolesta.

 

Lähetä kommentti

<< Home