Katrin blogi

keskiviikkona, elokuuta 1

Syksy?

Emme olleet suunnitelleet mökkireissua enää tälle kesälle, mutta sitten huomasimme kutsuneemme ystäviä luoksemme mökille. Kun esitimme kutsun, olin ajatellut, että tämä on mitä parhain ajankohta mökkivierailulle. Heinäkuun loppu, jolloin Suomessa kesä on kukkeimmillaan, koululaisten lomia vielä muutama viikko jäljellä ja Euroopassa lomakausi juuri alkamaisillaan.

Suomalainen todellisuus on kuitenkin toinen. Lämpötila oli 12 astetta ja maanantai-iltana alkoi vielä tuulen ja kylmyyden lisäksi sadekin. Koko yön jaksoi sataa, ja kun seuraavana päivänä lähdimme kotiin, satoi yhä. Saunomista ja uimista se ei häirinnyt, joten oli silti ihan mukavaa käydä mökillä, mutta kyllä se mielen veti apeaksi.

Olen yrittänyt taistella ajatusta vastaan. Välillä se hellittääkin hetkeksi, mutta sitten se taas hiipii mieleen. Värjötellessäni mökillä en voinut välttää sitä. Syksy. Pimeys ja kylmyys, kohta ne ovat taas täällä ja kestävät toukokuulle asti. Onneksi voimme talven pimeydessä käpertyä peiton alle katselemaan kuvia kesälomareissulta, sillä jaksaa aina vähän eteenpäin.

Ja sitten yritän taas ravistella ajatuksen harteiltani. Elokuuhan nyt vasta on, elokuun alku vasta. Viikonlopuksi luvattiin lämpöä ja aurinkoa. Nytkin se paistaa, ja saattaa paistaa vielä syyskuussakin. Ei muuta kuin hame päälle ja nauttimaan kesästä!

1 Kommentit:

At 11:20 ip., Anonymous Ella sanoi...

Ei syksyä tarvitse kauhistella, etenkään tänä vuonna kun on luvattu kaunis punertava pitkä ruska-aika. Eikö se loppujen lopuksi ole ihan mukavaa ihastella kylmää sumua pellon päällä ja katsella oranssinkirjavia vaahteria ikkunan läpi. Kohdataan syksy pystypäin! ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home