Katrin blogi

tiistaina, toukokuuta 15

Eksyksissä

Espoo on siitä merkillinen paikka, että täällä saattaa helposti eksyä vaikka olisi liikkeellä bussilla. Kerran bussi ajoi harhaan aivan kotini lähellä, mutta onneksi Espoonlahden uimahallin parkkipaikalla oli helppo tehdä u-käännös. Länsiväylä onkin sitten jo hankalampi paikka. Jos siinä ajaa ohi liittymästä, ei kääntymispaikkaa ole ihan heti vastassa.

Tänään kävi juuri niin. Ajoimme siis seuraavaan liittymään asti ja käännyimme siitä. Päädyimme näin bussin päätepysäkille, ja sieltä sitten huristelimme takaisinpäin bussin normaalia reittiä, vaikkakin väärään suuntaan. Oli vain oikeus ja kohtuus, että kerrankin Kivenlahdessa ja Espoonlahdessa asuvat pääsivät koteihinsa ennen meitä soukkalaisia.

Kerran bussi eksyi matkalla Pasilaan. Se olikin jo kinkkisempi juttu, sillä se virhe ei korjaantunut kääntymällä seuraavasta liittymästä. Niinpä bussi kääntyi kävelytielle, ja huristeli siellä jalankulkijoiden alikulkukäytävää pitkin toiselle puolelle Länsiväylää. Sitten vaan takaisinpäin kohti oikeaa liittymää.

Sellaista se on elämä täällä susirajan takana, koskaan ei tiedä mitä uutta edessä odottaa. Olkaa kuitenkin huoleti kun neuvon teitä bussilla tänne kylään. Useimmiten ne pysyvät reitillä.