Katrin blogi

sunnuntaina, toukokuuta 13

Viisuja mökillä

Perjantaina menimme mökille bussilla, vaikka bussipysäkiltä jääkin kävelymatkaa nelisen kilometriä. Se ei sinänsä ole pitkä matka, mutta kun kantaa selässään viikonlopun ruokia useammalle ihmiselle, matka tuntuukin yllättävän pitkältä. Tällä kertaa saimme kuitenkin osaksemme yllättävää ystävällisyyttä. Olimme ehtineet ottaa vain muutaman askeleen, kun kohdallemme pysähtyi auto. Ystävällinen, tuntematon pariskunta kyseli, mihin kauas olemme aikeissa kävellä kantamustemme kanssa. Kun kerroimme määränpäämme, he tarjosivat meille kyydin. Vieraiden ihmisten ystävällisyydestä jää aina hyvä mieli pitkäksi aikaa.

Mökillä sinivuokot olivat vaihtuneet valkovuokkoihin ja muurahaiset olivat heränneet. Aurinko paistoi ja järvi oli tyyni. Perjantai-iltana minä istuin nuotiolla ihastelemassa järveä ja Lauri korjasi kellarin luukun. Lauantai-aamuna minä nukuin pitkään ja Lauri teki sähkötöitä. Päivällä minä istuin laiturilla ottamassa aurinkoa ja Lauri teki puutöitä. Iltapäivällä saapuivat vieraamme Sami, Pisa ja pojat sekä Juha ja Niina. He toivat tullessaan hyvää mieltä ja säpinää sekä matkatelevision. Siinä miehet sitten istuivat aurinkoisella terassilla katsomassa jääkiekkoa. Omituista.

Illalla televisio oli jo naistenkin mielestä kiva juttu, sillä pääsimme katsomaan euroviisuja. Kuulin Suomen kappaleen nyt ensimmäistä kertaa, ja olin sitä mieltä että se oli oikeasti hyvä. Koskaan ennen en ole pitänyt Suomen kappaletta hyvänä, en edes viime vuonna. Siksi olin nyt ensimmäistä kertaa hieman pettynyt huonosta menestyksestämme.

Hieman ihmetytti se kuva, jonka euroviisut nyt Suomesta antoivat. Kaikkien kappaleiden välissä oli videoita, joissa kaikissa oli lunta, jäätä ja avantoja. Eskimon näköiset lapset kaivoivat tietään läpi metrisen hangen, eskimon näköiset aikuiset uivat avannossa keskellä jääkenttää jossa ei ole mitään rakennuksia, ja eskimon näköinen nainen veistää jääveistosta keskellä jääkenttää. Ankeaa. Lisäksi naiskuvaa valaisi Krisse, jonka blondihuumoria ulkomaiset esiintyjät eivät näyttäneet millään tavalla ymmärtävän. Eikä heitä voi siitä syyttää.

6 Kommentit:

At 11:12 ap., Blogger Arto J. Virtanen sanoi...

Ymmärisvät taikka eivät, mutta Krissehän oli sensaatio! Korkean tason viihdettä, terävää ja erilaista! Twelve points!

 
At 1:57 ip., Blogger Petri Mustakallio sanoi...

ja ne kappaleiden välissä olleet videotkin olivat aivan loistavia. Ainakin jos niitä vertaa muiden maiden vastaaviin jotka ovat muistuttaneet lähinnä matkatoimistojen maisemakuvia.

 
At 10:19 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

No, Krisse oli mitä oli. Mutta viisujen napakymppi oli Ukraina, aivan hulvattoman hauska esitys. Ja sympatiat Moldovan herkulle, nam.

Tage

 
At 8:30 ap., Blogger Katri Söder sanoi...

Toivoin loppuun saakka Ukrainan voittavan, sillä se oli yksi harvoista biiseistä jonka olisin jaksanut kuunnella uudestaankin. Hannan biisin lisäksi tietysti. Myös Ruotsi oli hyvä, tosin sen hyvyys saattoi perustua laulajan karismaan. Sarjassamme parempaa katseltuna kuin kuunneltuna... Kuten aivan epäilemättä Moldovakin.

 
At 8:39 ap., Blogger Anu sanoi...

Nyt on pakko vielä kehua finaalin valosuunnittelua. Aivan upea! Välillä meinasin kokonaan unohtua katselemaan artistien takana välkkyvää seinää. Eikä se johtunut siitä, että viisut olisivat minusta olleet mitenkään erityisen huonoja tai tylsiä. Kyllä niitäkin olisi jaksanut kuunnella.

 
At 1:01 ip., Blogger Rauna sanoi...

Postikorteissa oli onnistunutta itseironiaa (ei välttämättä niin tyypillistä Ylelle), joka kaikki ehkä ei täysin avautunut muille, mutta ainakin seurassani olleet muiden maiden edustajat pitivät kortteja hauskoina ja suloisina ja odottivat, mitähän seuraavaksi tulee. Varsinkin semifinaalin kortit olivat huippuja. Kännyköitä ja urheilua olisi tosin voinut näkyä vähemmänkin.

 

Lähetä kommentti

<< Home