Katrin blogi

maanantaina, heinäkuuta 25

Synttäriyllätys

Järjestin Laurille syntymäpäivälahjaksi yllätysmatkan Tallinnaan. Syntymäpäivän aamuna toin sänkyyn aamiaisen sekä Tallinnan matkaoppaan. Yllätyspäivä ei jäänyt yhteen yllätykseen, vaan satamassa meitä odotti Laurin vanha opiskelukaveri vaimoineen. Päivänsankarin ilme oli ihan aidosti yllättynyt, ja iloinen.

Tallinnassa majoituimme ihastuttavaan pieneen hotelliin vanhassa kaupungissa. Hotelli tarjosi syntymäpäivälahjaksi kuohuviinipullon, joten ihan ensimmäiseksi nostimme onnittelumaljat. Lounaan ja pienen kävelykierroksen jälkeen söimme hienon ja erittäin runsaan synttäri-illallisen. Ravintola Le Chateau täytyy laittaa muistiin, sinne olisi oikein mukavaa päätyä toisenkin kerran.

Seuraavana päivänä vietimme turistipäivää. Ilma oli kuuma ja kostea, joten turistikohteen oli syytä olla viileä. Valitsimme kohteeksi Tallinnan alapuolella olevat tunnelit, jotka oli rakennettu jo 1700-luvulla puolustustarkoituksiin. Puolitoistatuntisen kierroksen aikana opimme paljon Tallinnan historiasta sekä siitä, mihin kaikkiin tarkoituksiin tunneleita on eri aikoina käytetty. Niissä on majaillut muun muassa asunnottomia ja punkkareita.

Parin päivän reissu Tallinnassa muistutti jälleen kerran mieliin sen, miten nopeasti ja helposti Suomesta pääsee aivan erilaisiin maisemiin. Tunnelma Tallinnan vanhassa kaupungissa muistuttaa aivan jotain Keski-Euroopan kaupunkia. Uskon, että syntymäpäiväsankarikin piti lahjastaan.