Katrin blogi

perjantaina, elokuuta 18

Lisää vessoja kansalle

Toisinaan on päiviä, jolloin väsyttää niin paljon, että mikään ei oikein tahdo sujua. Tänään on sellainen päivä. Ajatukset eivät kulje, kirjoitustyö ei suju, papereita ei voi tulostaa kun ei jaksa kävellä toiseen huoneeseen tulostimen luokse, eivätkä ainakaan muiden ajatukset tunnut uppoavan tajuntaan millään tavalla. Puhelimenkin olen hukannut jo neljä kertaa, mutta toistaiseksi se on aina löytynyt, kun olen seurannut uudelleen askeleitani kaikkiin paikkoihin missä olen tänään käynyt. Väillä se on löytynyt keittiöstä, välillä vessasta ja välillä Ellun huoneesta. Ja yhden kerran omalta pöydältä papereiden alta.

Aamulla olin kiukkuinen Kampin kauppakeskukselle, sillä sieltä ei tahdo millään löytyä vessaa, vaikka se on sentään samalla linja-autoasema. Siellä kuulemma on vessa, sinne vaan ei ole minkäänlaisia opasteita. Ja kun vessan lopulta löytää, pitää oveen laittaa euron kolikko päästäkseen sisään. Siis ensinnäkin, kenellä hitolla on kolikoita taskussaan nykyaikana? Toisekseen, vaikka tällä korttiaikakaudella kantaisinkin kolikoita mukanani, olisi euro aika suuri summa vessasta.

Japanissa kaikissa kauppakeskuksissa, kaikilla juna-asemilla ja jopa metroasemillakin oli maksuttomat, hyvin opastetut vessat. Ja kaikkialla oli siistiä. Kesän kuumin puheenaihe ei ollut se, että kansalaiset pissivät mihin sattuu, eikä se, miten paljon mihin sattuu pissimisestä saa sakkoja. Miksi ihmeessä Suomessa ei voi olla maksuttomia yleisövessoja? Meillä maksutonta vessaa, opasteista puhumattakaan, ei ole edes päärautatieasemalla! Miten alas voi hyvinvointivaltio vajota?

Täten ilmoitan, että jos joku kauppakeskus hoitaa tiloihinsa maksuttoman vessan, äänestän minä jaloillani ja ryhdyn oitis sen kauppakeskuksen vakioasiakkaaksi.

5 Kommentit:

At 3:25 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Kampista muuten löytyy myös ilmainen vessa. Se on kyllä ovelasta piilotettu, olikohan se neljännen kerroksen kulmassa ja kyltin suuruun kauppakeskuksessa on noin juuri ja juuri näkyvä. Erityiskiitos keskustan vessoista menee kyllä Stockalle, jossa on hyvässä kunnossa olevat, miellyttävät ja maksuttomat vessat...

t. j

 
At 3:27 ip., Blogger Katri Söder sanoi...

Tämä oli hyvä tieto! Siirryn siis Stockan asiakkaaksi, ja tästä lähtien voin asioida myös Kampissa kun osaan suunnistaa sinne neloskerrokseen.

 
At 3:36 ip., Blogger Jaana Leppäkorpi sanoi...

Myös Isossa Omenassa ja Sellossa on ilmaiset vessat. Olen luullut, että se kuuluu nykyään uusien kauppakeskusten normaaliin palveluvarustukseen.

Kolikkovessat ärsyttävät ja kyllä minusta euron maksu on kohtuuton ja hädänalaisen ihmisen aseman hyväksikäyttöä.

 
At 8:46 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Juu, ja meidän lähikaupassa Jumbossa on kans maksuttomat wc:t - alakin sen kanta-asiakkaaksi, voidaan välillä nähdä siellä Fazun kahvilassa ;)

Keskustassa myös Sokos palvelee toivomallasi tavalla.

 
At 10:07 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

Tervetuloa Jumboon Vantaalle! Samoin kuin toiseen lempipaikkaani Stockmannille, siis siihen alkuperäiseen ja aitoon Stockaan. Ja näyttihän noita ilmaisia vessoja olevan myös Itiksessä.

Kannattaa myös muistaa kirjastojen ja huoltoasemien vessat. Ovat meinaan ILMAISIA.

Terviisin nimimerkki "Aina vessaa kaipaava"

 

Lähetä kommentti

<< Home