Katrin blogi

perjantaina, heinäkuuta 28

Kesälesken syyspaniikki

Ennen rakastin kaikkia vuodenaikoja, odotin vuodenajan vaihtumista ja korostin vuodenaikojen olemassaoloa kotonani. Minulla oli erikseen kesäverhot ja talviverhot, kesäpöytäliinat ja talvipöytäliinat. Koristelin kodin aina asianmukaisesti ja laitoin kauteen sopivia ruokia. Nykyään kesä on ainoa vuodenaika josta todella pidän. Syksyllä alkaa taas suuri pimeä. Pimeä, joka ahmaisee sisäänsä kaiken. Kaiken ilon, kaiken lämmön ja kaiken energian. Talvella sama pimeä jatkuu, höystettynä perhananmoisella kylmyydellä joka estää ulkonaolon, silmiin katsomisen, hymyilyn ja melkein hengittämisenkin. Ja kevät, kevät on odotusta. Itsessään kevät ei olisi mitään, ei ilman siihen sisältyvää lupausta siitä, että kohta on taas kesä.

Ja nyt yritän epätoivon vimmalla nauttia kesän viime pisaroista. Eilen ostin torilta perunoita ja sanoin myyjälle, että olen juuri ollut Japanissa missä ei ollut perunoista tietoakaan, joten nyt on nautittava uusista perunoista kuin viimeistä päivää. Myyjä tokaisi, että johan ne nyt kohta ovat vanhoja perunoita. Tästä alkoi syksy-paniikkini. Apua, pian on pimeää, nyt on pakko nauttia joka ikisestä aurinkoisesta hetkestä, koskaan ei tiedä mikä hetki on se viimeinen!

Tänään lähden mökille nauttimaan kesästä ja valosta ja lievittämään kesälesken tuskaani. Lauri on Arkangelissa, lähti heti Japanista tultua ja palaa vasta maanantaina. Ja minä keitän kahvit kahdelle, laitan jäätelöä kahteen kuppiin ja ikävöin. Onneksi siskoni Noora tuli kyläilemään, niin että kotona on aina joku jolle sen ylimääräisen jätskikupin voi työntää käteen.

2 Kommentit:

At 12:12 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Itse asiassa kesä on mielestäni täysin yliarvostettu vuodenaika. Kesällä ei tapahdu mitään, ei ole mitään tekemistä ja liian usein on liian kuumaa, helteistä ja hikistä. No, puutarhahommat ovat kivoja, jos on piha.

Alkusyksy sen sijaan on hieno vuodenaika. On ihanaa, kun syksy alkaa tuoksua ilmassa, maahan pudonneissa lehdissä ja kypsyvässä viljassa. Syksy on ihanaa siihen asti, kunnes tulee liian pimeää ja ennen kaikkea märkää, kun viimeisetkin lehdet on riivitty puista maahan märäksi mössöksi. Syksy saa olla viileäkin, jos se on kuulas ja aurinkoinen. Saa pukea päälleen villapaidan, paksut sukkahousut ja karheakuosisia syysvaatteita!

Kevät on kuitenkin parasta aikaa, koska silloin päivä pitenee päivä päivältä ja aikaa tulee lisää, ehtii tehdä vaikka mitä, nuuhkia kuivuvia, pöliseviä hiekkateitä ja mutaisia ojanpohjia. Juuri ajan lisääntyminen antaa tunteen kaiken mahdollisuudesta ja lupauksesta. Kun kesä sitten tulee, ei mitään lupausta toteudukaan: kaikki katoavat johonkin ja jää vain helle ja syvän kypsä vihreys, jossa ei ole mitään elinvoimaista niin kuin kevään ensimmäisissä vaaleanvihreissä versoissa, jotka puskevat ja tunkevat urvuistaan ja maantyvestä niin voimakkaina ja itseensä luottavina kuin vain ne voivat.

Minulla muuten ei ole kesä- ja talviverhoja. Eikö ole kiva, että saamme olla ja olemme erilaisia.

 
At 7:19 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

 

Lähetä kommentti

<< Home