Katrin blogi

sunnuntaina, lokakuuta 24

Puolukkahilloa ja muita saavutuksia

Jo pitkään minulla on ollut ruoanlaittoon liittyvä ongelma. En ole voinut laittaa yhtä lempiruokaani, kaalilaatikkoa, koska puolukkahillo on ollut loppu. En ole silti voinut ostaa hilloa kaupasta, koska pakastimessa on ollut jo pitkään pussillinen puolukoita. Silloin ei osteta hilloa kaupasta, se on periaate. En vaan ole ehtinyt tehdä puolukoista hilloa, koska viikot menevät tiiviisti opiskeluun, ja joka ikisenä viikonloppuna olemme olleet mökillä rakennuspuuhissa.

Nyt aitan vihdoin valmistuttua emme viettäneetkään viikonloppua uudessa aitassa, vaan pitkästä aikaa kotona. Ensimmäinen ajatus meillä molemmilla taisi olla, että mitähän tekemistä sitä keksii kokonaiseksi viikonlopuksi kotona. Mutta hyvin on keksitty. Nyt on koti siivottu, lehdet ja tyhjät pullot viety pois, jääkaapissa on puolukkahilloa, tietokone on päivitetty ja keittiön kaappiin ostettu purkkeja joiden avulla kaaokseen taipuvainen kaappi on viimeinkin saatu siivottua. Ja huomenna laitan kaalilaatikkoa.

1 Kommentit:

At 6:46 ip., Blogger Kati sanoi...

Jatkoon vinkki puolukoiden suhteen: Sulata puolukat, survo vaikka haarukalla ja sotkua joukkoon sokeria maun mukaan. Valmistuu samassa ajassa kuin kaalilaatikkokin. Me emme laittaneet pakastimeen puolukoita kuin survoksena, joka on ihan hirmuisen monikäyttöistä. Kokonaisia puolukoita meni 50 litraa, eli survosta noin 25 litraa. Tuohon määrään tarvittiin kyllä jo kone ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home