Katrin blogi

tiistaina, kesäkuuta 8

Yhteisen loman aloitus

Nyt on Laurinkin loma alkanut, tai tarkemmin sanottuna se alkoi jo perjantaina. Aloitimme yhteisen lomamme mökillä kavereiden kanssa. Huomattavan suuri osa ajasta kului saunassa, nuotiolla ja herkutellen. Saunoimme illalla ja aamulla, ja osa käväisi uimassakin. Nuotion äärellä parannettiin maailmaa, grillattiin makkaraa ja paistettiin lettuja. Herkutteluosioon kuului savustettu kala, grillatut pihvit ja (erityiskiitos kokille) grillattu ananas.

Mökillä lomafiilis tulee kuin itsestään. On hirveän helppoa unohtaa mikä päivä on meneillään, kun jokaisen päivän kulku on ihanan samankaltainen. Aamulla voi nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Sitten aamiainen. Sen jälkeen voi vaikka makoilla laiturilla auringossa kunnes tulee nälkä. Sitten jotain ruokaa, ja sen jälkeen jaksaakin ryhtyä saunan lämmittämiseen. Tuntikausia saunomista, välillä uiden ja pihalla filosofoiden. Sen jälkeen vielä ruokaa ja loppuilta kuluukin nuotion ääressä. Jos siinä vielä tulee nälkä, voi aina grillata makkaraa tai paistaa lettuja.

Tällaisen päivän jälkeen nuotion äärellä keskustelimmekin siitä, olisiko yksinkertaisempi elämä parempaa elämää. Miksi kannattaa juosta uran ja paremman palkan perässä, kun vähemmälläkin tulisi toimeen ja jäisi enemmän aikaa istua nuotion äärellä ja tuijotella järveä. Silti tämänkin maailmanparannustuokion jälkeen nuotio ja järven tuijottelu kuuluvat kesälomaan, mutta juuri tällä hetkellä se riittää.