Katrin blogi

tiistaina, kesäkuuta 8

Tunnelmia puoluekokouksesta

Miia pyyteli tänne kommentteja puoluekokouksesta. Tämä tulee nyt vähän myöhässä, mutta kommentoinpa kuitenkin. Itselleni jäi kokouksesta hyvä fiilis, tunnelma tuntui olevan eteenpäin suuntautunut ja hyväntuulinen. Asioista keskusteltiin, väiteltiinkin jopa, kuten sosialidemokraattien puoluekokouksessa on tapana tehdä. Kuitenkaan keskusteluista ei jäänyt riitaisaa oloa, vaan pelkästään sellainen olo että asiakysymykset ovat meille tärkeitä. Illanviettokin oli sen verran hauska, että valvoin pidempään kuin minulla yleensä on tapana. Se ei tarkoita että olisin valvonut aamuun saakka, ja olin silti ensimmäisiä nukkumaan menijöitä, mutta omat rajani ylitin. Uskon, että 500 kokousedustajaa aiemman 350 sijasta nostatti osaltaan tunnelmaa.

Itse en ollut paikalla kokousedustajana vaan valiokunnan sihteerinä, kuten edelliselläkin kerralla. Edelliskertaan verrattuna valiokuntatyö sujui mielestäni hienosti. Osaltaan se voi johtua siitäkin, että itselläni oli nyt enemmän kokemusta sihteröinnistä. Väitän kuitenkin, että osaltaan se johtui myös kokousedustajista. Tällä kertaa valiokunnan osallistujat sanelivat muutosehdotuksensa selkeästi, eikä ”sihteeri voi sitten aamuun mennessä muotoilla tähän jotain”- kohtia tullut. Edelliseen kertaan verrattuna erilaista oli siis se, että nyt ehdin molempina iltoina mukaan illanviettoon alusta asti.

Kokousedustajat ansaitsevat tällä kerralla kiitoksen myös siitä, että muutosesitykset tulivat sovittuun aikarajaan mennessä. Juuri näin sihteeri toivoo toimittavan.

1 Kommentit:

At 8:45 ip., Anonymous Miia sanoi...

Kiitos tunnelmista.

Tuo saamaani kuvaan eri näkökulmaa, kun sen kirjoittaa valiokunnan sihteeri. Aikamoinen helpotus on varmaan ollut, että ihmiset ovat tehneet ajoissa ja kunnollisia esityksiä.

Olisiko niin, että kun valiokunnat olivat entistä pienempiä, niihin oli valikoitunut osaavia ja motivoituneita ihmisiä, jotka olivat paneutuneet asiakirjoihin jo etukäteen ja huolellisesti? Ja kun kaikki ovat tehneet näin, ei kokouksessa synny sellaista "tuosta tulikin mieleen" -pohdintaa, joka useimmiten johtaa noihin "sihteeri voisi tästä jotain muotoilla" -esityksiin.

Itse olen harmitellut sitä, että en lähtenyt hengailemaan puoluekokoukseen vaan valitsin ensi viikonlopun nuorten liittokokouksen. (En halunnut olla pois kotoa kahta lähekkäistä viikonloppua.) No, sunnuntaina tiedän, valitsinko aivan totaalisen väärin...

 

Lähetä kommentti

<< Home