Katrin blogi

sunnuntaina, kesäkuuta 15

Pettymys

Viikonloppuna olen katsonut televisiosta Kokoomuksen ja Keskustan puoluekokouksista tehtyjä ohjelmapätkiä. Olin kiinnostunut kokouksissa päätettävistä asiakirjoista ja ohjelmista sekä niihin liittyvästä keskustelusta. Halusin tietää, millaiset asiat sisarpuolueissa ovat nyt pinnalla ja mistä asioista syntyy keskustelua.

Olin kuitenkin Ylen tekemiin kokousraportteihin erittäin pettynyt. Asiakeskustelun sijaan Yle näytti potpureita, joissa hupaisan pop-musiikin taustoittamana seurataan esimerkiksi Ilkka Kanervan kulkua kokouspaikalla. Hupaisaa vaikutelmaa lisättiin tekemällä Kanervan kävelystä hidastuksia ja ilmeisesti Ylen mielestä metkoja toistoja. Jokaisessa Ylen tekemässä pätkässä oli mukana näitä ah niin hauskoja potpureita.

Voisi kuvitella, että sellainen ihminen, joka ottaa asiakseen katsoa viikonloppuna televisiosta puoluekokousohjelmaa on kiinnostunut politiikasta ja näin ollen myös asiasisällöistä. Sellainen joka ei ole näistä asioista kiinnostunut ei ikinä edes ryhdy katsomaan moisia ohjelmia. En siis ymmärrä, ketä tällainen viihteellinen, kevennetty ja sisällöistä riisuttu poliittinen ohjelma palvelee?

Ylen toimittajien asenne koko politiikkaan näytti halveksuvalta. Kysymykset ja kuvakulmat eivät olleet havainnoivia tai terveen kriittisiä, vaan avoimen pilkallisia ja halveksuvia. Olisin kyllä odottanut julkisen palvelun Yleisradiolta vähän enemmän.

3 Kommentit:

At 4:53 ip., Blogger Petri Mustakallio sanoi...

Ehkä Kokoomuksen puoluekokouksessa ei ollut mitään asiasisältöä kerrottavaksi? En pitäisi sellaista lainkaan mahdottomana.

 
At 11:07 ap., Blogger Arto J. Virtanen sanoi...

Pyh ja pah Pete! Kokoomus teki ainakin erittäin tervetulleen linjauksen preseidentin valtaoikeuksien kaventamisesta. Kepukin liikkui siihen suuntaan, vaikka se vaalirahasuon keskellä vaikeaa varmasti olikin. Nyt odottavat katseet kääntyvät SDP:hen. Parlamentarismi vaiko ei..

 
At 12:49 ip., Blogger Petri Mustakallio sanoi...

No niinpä olikin.

Ja oli siellä näemmä otettu muitakin mielenkiintoisia kantoja. Homo- ja lesboparien adoptio-oikeus sekä työnvälityksen ulkoistaminen muun muassa.

 

Lähetä kommentti

<< Home