Katrin blogi

maanantaina, toukokuuta 26

Alkuja

Kevät alkaa vääjäämättä muuttua kesäksi. Kesän tulemiseen liittyy monien asioiden aloituksia: avataan terassikausi, mökkikausi, grillikausi ja puutarhajuhlakausi. Kaksi viimeksi mainittua avattiin meidän kohdaltamme viikonloppuna.

Grillikauden avasimme perjantaina naapurien luona. Meidän alimmaisen kerroksen parvekkeellamme ei voi grillata, mutta naapurien ylimmän kerroksen kattoterassilla se on mahdollista. Ja voi miten ihanalta grillattu maissi maistuikaan pitkän talven jälkeen! Maissi on se grilliherkku, jota minä eniten kaipaan talven aikana.

Puutarhajuhlakausi avattiin lauantaina, kun Oton väitösjuhlat pidettiin heidän omassa puutarhassaan. Ilma oli todella suosiollinen puutarhajuhlille ja väitöskin oli mennyt hyvin. Jossain vaiheessa juhlat oli kuitenkin pakko siirtää sisälle, sen verran kylmiä illat vielä ovat.

Terassikauden avasimme jo huhtikuussa, mökkikausi avataan juhannuksena. Kesä on kuitenkin kesä vasta sitten kun on grillaamisen, puutarhajuhlien ja mökkiviikonloppujen lisäksi syöty mansikoita, käytetty sandaaleita ja uitu järvessä.