Katrin blogi

maanantaina, kesäkuuta 23

Kaupunkijuhannus

Kevät on ollut jotenkin todella rankka, emmekä ole ehtineet olla riittävästi kotona. Siksi päätimme luopua tänä vuonna juhannuksen mökkiperinteestä ja viettää kaupunkijuhannuksen Soukassa. Olimme onnekkaita ja saimme seuraksemme Veeran.

Minä nautin kaupunkijuhannuksesta. Koristelimme parvekkeen koivun oksilla ja luonnonkukilla sekä teimme saunavastan. Juhannusaattona teimme retken läheiselle kalliolle, jonka laelta näkyi vain metsää silmänkantamattomiin. Veera pulahti meressä uimassa, me muut emme olleet yhtä rohkeita. Kun vesisade alkoi, me sytytimme lasitetulle parvekkeelle kynttilämeren ja grillasimme sateen ropistessa taustalla. Astiat ladottiin pesukoneeseen ja sauna lämpeni napin painalluksella, ja se tuntui väsyneestä hyvältä.

Juhannuspäivänä grillasimme aamiaisen, loikoilimme Soukan puropuistossa viltillä ja sitten suuntasimme jälleen meren rantaan. Aikomuksenamme oli lähteä saaristoristeilylle Espoon saaristoon, mutta paattia odottaessamme totesimme tuulen aivan liian kovaksi merisairauteen taipuvaiselle. Jäimme siis maihin ja nautimme konjakkimme meren rannassa. Illalla ohjelmassa oli tietysti taas saunomista ihanassa vastan tuoksussa sekä grillaamista parvekkeella. Naapuritkin pistäytyivät kylässä, hekin viettivät juhannusta Soukassa.

Sunnuntaina loikoilimme sohvalla ja katselimme elokuvia. Emme huolehtineet mistään, emme siivonneet, puuhanneet tai matkustaneet vaan otimme rennosti.