Katrin blogi

maanantaina, maaliskuuta 17

Pääsiäistä odotellessa

Olen aivan mahdoton kaikkien perinteiden ja juhlien sekä varsinkin niihin liittyvien koristeluiden suhteen. Jokaisena pääsiäisenä ja jouluna ja vappuna haluaisin askarrella tai ostaa uusia koristeita. Joulukoristeiden kohdalla olen joutunut päättämään, että kotiimme ei mahdu enää yhtään uutta koristetta. Pääsiäiskoristeille on kuitenkin vielä tilaa. Aionkin koristella kodin tipusilla jo tänään.

Viime viikolla kylvin rairuohon. Otin multaa parvekelaatikoista, koska siellä sitä oli niin näppärästi saatavilla. Lauantaina alkoi näyttää siltä, että rairuoho- astioissani itää kaikkea muuta paitsi rairuohoa. Yksi taimi näytti viime kesäisiltä kehäkukilta, toinen joltain muulta kukkivalta kasvilta, kolmas mahdollisesti herneeltä. Tänä aamuna näytti kuitenkin siltä, että taitaa sinne rairuohoakin kasvaa, kaiken muun sekaan. No, onpahan persoonallinen pääsiäisruoho.

Viikonloppu oli ihana. Perjantain tunnelmat Veera kiteytti aivan osuvasti: kun tätä biisiä tanssittiin teininä koulun limudiskossa, ei tullut mieleen, että joskus tanssisin tätä jonkun ammattiliiton sisäpihalla kolmekymppisenä. Niinpä niin. Ihmeellistä on elämä. Lauantain löhöily sekä Juhan vierailu sunnuntaina kruunasivat vielä viikonlopun.