Katrin blogi

tiistaina, tammikuuta 1

Key West


Matkalla Key Westille pysähdyimme Evergladesin kansallispuistossa katsomassa alligaattoreita. Teimme rämeajelun sellaisella veneellä, joita olemme nähneet elokuvissa. Meteli oli kauhea eivätkä matkustajille jaetut pumpulit korvissa juurikaan auttaneet. Ajelu oli kuitenkin hurja ja hauska, kun kuski teki täyskäännöksiä vedessä jossa kanssamme uiskentelivat alligaattorit. Oli vaikea päättää käyttäisinkö käsiä siihen että pidän sormet korvissa vai siihen, että pitäisin kiinni penkistä.

Key Westillä oli suloisen kuuma, ja käytimmekin aikaamme lähinnä ihanilla rannoilla tai uima- altaalla. Lisäksi kävimme Hemingwayn talossa ja ihailimme Key Westin suloisia puutaloja, joissa oli sellainen parveke jonka olen aina kuvitellut taloihin lukiessani Tuulen viemää. Auringonlaskua ihailimme manner- Yhdysvaltojen eteläisimmässä kolkassa, josta matkaa Kuubaan on 90 mailia.

Paluumatkalla Vero Beachiin, jossa Annin perhe asuu, kävimme ihastelemassa Miamia. Pysähdyimme pikku Havannassa, jossa söimme kuubalaisessa ravintolassa. Kaikki kyltit olivat espanjaksi, eikä tarjoilijammekaan puhunut englantia kovin hyvin. Sen jälkeen ajoimme Miami Beachin ohi ja Art Deco-korttelin läpi sekä ihastelimme keskustan korkeita pilvenpiirtäjiä sekä valtavia huviloita ja veneitä auton ikkunasta. Viimeisen matkapäivämme vietimme uima- altaalla sekä ostoksilla.Eilen palasimme kotiin aika väsyneinä. Uuden vuoden vietimme kotona, minä olin saanut flunssan ja vuorokauden kestänyt matkustaminen väsytti. Tämä taisi olla minulla jo neljäs uusi vuosi, jonka vietän kotona kipeänä. Viime vuosi, jolloin olin terve, osoittautui siis poikkeukseksi. Oikein hyvää tätä vuotta kaikille!