Katrin blogi

maanantaina, joulukuuta 17

Kaamosväsymystä

Luin lehdestä, että 40 prosenttia suomalaisista kärsii jonkinasteisista kaamosväsymyksen oireista. Etenkin tänä vuonna pimeys väsyttää useat, kun lumi puuttuu. Lumi toisi jonkinlaisen harhan valosta, luulen, tai sitten se toisi vain henkisen joulunodotustilan, joka myös auttaisi pimeästä ajasta selviämiseen.

Tunnistan itsessäni kaamosväsymyksen. Koko joulukuu on kulunut väsyneessä sumussa, kun mikään määrä unta ei tunnu riittävän. Lukemani lehden mukaan paras ratkaisu olisi se, että lähtisi jumppaan ja söisi vähemmän hiilihydraatteja ja enemmän vihanneksia. Minä olen ajautunut toisenlaiseen ratkaisuun. En ole käynyt jumpassa koko joulukuun aikana, ja kun ylimääräistä aikaa on, makaan sohvalla peiton alla ja syön suklaata. Tiedostan itsekin ratkaisujeni vääryyden, mutta jotenkin tuntuu siltä että välillä on oltava lupa vaipua talviuneen edes hetkeksi ja olla itselleen armollinen. Kun elää täällä pimeässä kolkassa, voi olla välillä väsynyt ja voi tunnustaakin sen. Viikon kuluttua alkaa joululoma, ja sen jälkeen jaksamme jälleen uusin voimin.

1 Kommentit:

At 10:53 ap., Blogger Jaana Leppäkorpi sanoi...

Tosiaan tämä syksy on ollut poikkeuksellisen raskas. Vettä on satanut ja ollut niin hirveän pimeää. Lumeton pimeys imee kaiken mahdollisen valon ja energian meistä ja siksi se on niin raskas. Luulen.

Onneksi tuossa samaisessa jutussa kerrottiin, ettei liikkumisen hetkellinen vähentäminen ja suklaaseen turvautuminen ole kovin vaarallista. Itse asiassa se on jopa ymmärrettävää.

Hyvää joulun aikaa!

 

Lähetä kommentti

<< Home