Katrin blogi

maanantaina, kesäkuuta 22

Juhannuspuuhia

Kun viikonlopussa on yksi päivä enemmän kuin yleensä, ehtii tehdä vaikka mitä! Juhannuksena ehdimme viettää pari iltaa mökillä, siivota kotona ja vaellella Nuuksiossa.

Mökkijuhannus vietettiin kylmissä ja sateisissa tunnelmissa. Siitä huolimatta teimme juhannusretken ja kävimme katsomassa vanhaa merenpohjaa sekä lähellä olevaa pientä järveä. Sateesta huolimatta grillasimme vartaita, ja kylmyydestä huolimatta kävin saunasta pari kertaa uimassakin. Sää vaikutti kuitenkin sen verran masentavasti, että emme jaksaneet olla koko viikonloppua mökillä, vaan ajoimme juhannusaattona saunan ja illallisen jälkeen kotiin. Ehdittiinpä kerrankin siivota kotona.

Sunnuntaina sää olikin sitten taas hyvä, joten painelimme Nuuksioon. Upeaa, että pääkaupunkiseudulla pystyy vaeltelemaan pitkiäkin matkoja luonnon keskellä metsässä, jonne liikenteen melu ei kuulu. Ihan aitoa vaellustunnelmaa Nuuksiossa ei kuitenkaan pysty tavoittamaan, sen verran paljon siellä liikkuu ihmisiä. Kaipuu luontoon on selvästi kova, ja tällaisia henkireikinä toimivia alueita tarvittaisiin enemmän.