Katrin blogi

sunnuntaina, syyskuuta 18

Tallinnassa

Kävimme perjantaina Tallinnassa katsomassa Prokofjevin oopperan Rakkaus kolmeen appelsiiniin. Ooppera oli aivan hurmaava! Ensinnäkin Prokofjevin musiikki on todella menevää ja tarttuvaa. Harvoin olen oopperasta lähtiessä hyräillyt jatkuvasti päässä soivaa melodiaa ja kuunnellut samalla, kuinka monet muutkin hyräilevät mennessään. Musiikin lisäksi ooppera tarjosi huikaisevan visuaalisen elämyksen. Taustatanssijat ja kuorot värikkäissä puvuissaan toimivat upeasti osana lavastusta, ja värien loisto oli mahtava. Oopperan juoni oli aivan päätön, ja sitä seuratessa sai kokemuksen Venäjällä 1900-luvun alussa vallinneesta modernistisesta taidesuuntauksesta, johon voi tutustua myös vierailemalla Moskovassa Majakovskin museossa.

Oopperan jälkeen söimme mainiossa ravintolassa, joka kannattaa testata jos vierailee Tallinnassa. Ravintola MEKK ei ole yksi ihanista vanhan kaupungin kellariravintoloista, vaan moderni eestiläinen ravintola. Tunnelma ravintolassa oli mukava, palvelu hyvää ja ruoka erinomaista.

Lauantaina nappasimme mukaamme Sankarimatkailija Tallinnan raitiovaunuissa -oppaan ja lähdimme ratikkaretkelle. Ajoimme ykkösreitin päähän, Kopliin, saakka. Meno raitiovaunussa oli kuitenkin sen verran poukkoilevaa, ettei paluumatka kiskoilla enää huvittanut. Niinpä kävelimme takaisin ja ihastelimme mennessämme vanhoja kauniita mutta rapistuneita puutaloja sekä erilaisia kahviloita ja baareja. Sankarimatkailijan oppaan avulla löysimme esimerkiksi omakotitalon kellariin rakennetun pikkuruisen baarin, jota emme ilman opaskirjaa olisi ulkoapäin baariksi tunnistaneet. Pysähdyimme matkallamme myös torilla, josta olisi voinut ostaa ihan mitä tahansa siankielestä ruosteisiin sähkövatkaimiin.