Katrin blogi

keskiviikkona, maaliskuuta 23

Entäs nyt Virtanen?

Espoon kaupunginteatterilla on mahtava konsepti: omien näytösten lisäksi siellä vierailee muiden teattereiden näytöksiä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Taso on yleensä laadukas, ja joka kerta olen voinut luottaa siihen, että ne näytökset, joita Espooseen on valittu vierailulle, ovat hyviä. En pettynyt eilenkään, kun kävin katsomassa Kouvolan kaupunginteatterin esityksen Entäs nyt Virtanen?

Näytelmä kertoi vakavista aiheista, vanhenemisesta, kuolemasta, aivoinfarktista, huonoista perhesuhteista, alkoholismista ja avioeroista. Kuitenkin teksti oli kirjoitettu niin, että varsinkin ensimmäisellä puoliajalla nauroin lähes tauotta. Ehkäpä omaa samaistumistani näihin onnettomiin hahmoihin lisäsi se, että tekstistä läpi paistava kouvolalaisuus on niin samankaltaista kuin nuoruuteni nastolalaisuus, jopa käytettyä murretta myöden. Huomasin kuitenkin, että kyllä espoolainenkin yleisö nauroi ihan siinä missä minäkin.

Erityismaininta pitää vielä antaa näytelmän mainiolle uskovaisten porukalle. Se ei ehkä olisi naurattanut kristillisdemokraattien väkeä, mutta minulla oli kyllä naurussa pitelemistä. Toisaalta uskovaisten porukkaakaan ei esitetty uskontoa loukkaavalla tavalla, vaan lähinnä hyväntahtoisella huumorilla.

Vierailunäytösten ainoa huono puoli on se, että vierailut kestävät vain lyhyen ajan. Tätäkin esitetään Espoossa vain viisi kertaa, joten jos haluat mennä katsomaan, varaa liput ihan heti. Viimeinen tilaisuus nähdä tämä Espoossa on 26.3. Sen jälkeen on matkustettava Kouvolaan.