Katrin blogi

keskiviikkona, maaliskuuta 17

Tampereella ja Ihmemaassa

Eilen kävimme siskon kanssa Tampereella serkun luona yökylässä. Laitettiin ruokaa ja turistiin niitä näitä, ja oli mukavaa. Hyödynsimme myös sitä, että serkku asuu keskustassa, ja kävimme elokuvissa katsomassa Liisa Ihmemaassa.

Elokuvan juoni jäi vähän pinnalliseksi. Jos olisin muistanut, miten alkuperäinen tarina menee, olisin varmasti ymmärtänyt tapahtumia vähän paremmin. Nyt jäin ihmettelemään, mitä Ihmemaan kaksi omituisen oloista kuningatarta oikein olivat ja miksi heillä oli sota meneillään. Tai miksi Hatuntekijä istui kanien kanssa jatkuvasti teekutsuilla. Avoimeksi jäi sekin, miksi juuri Liisaa tarvittiin tappamaan hirviö, mutta se ei olisi tainnut avautua edes alkuperäisen tarinan tuntemuksella.

Tämän version emansipaatiokertomus oli kyllä kiva. Liisa oppi itsenäiseksi naiseksi joka kieltäytyi avioliitosta ja ryhtyi kauppabisnekseen. Liisa oli selvästi myös tarinan sankaritar, joka teki Ihmemaassakin omia ratkaisujaan.

Elokuvan pelastaja oli kuitenkin Johnny Depp. Hänen esittämänsä Hatuntekijä oli niin karismaattinen, että se muutti elokuvan ihan peruskamasta joksikin vähän enemmäksi. Ihmemaan hengessä voisi todeta, että Deppin karisma toi elokuvaan paljoutta. Nautin hullun Hatuntekijän hulluudesta aivan täysin siemauksin, ja vain sen takia voisin katsoa elokuvan uudestaankin, kunhan se tulee DVD:lle.