Katrin blogi

sunnuntaina, maaliskuuta 7

Loma kotona

Olemme pitäneet Laurin kanssa pienen, neljän päivän mittaisen hiihtoloman. Lomasuunnitelmat ovat eläneet pitkin kevättä, mutta lopulta päädyimme perumaan hotellivarauksen Haapsalusta mahdollisen jäänmurtajien lakon vuoksi ja laskettelureissun Messilään Lahden alueen hiihtolomaruuhkien vuoksi. Päätimmekin viettää loman kotona.

Loman aloitus keskiviikkona oli ihana. Kun tulin Tampereelta kotiin, täällä oli sauna lämpimänä, lasagne uunissa ja tulppaaneita pöydällä. Ihanammin ei voisi lomaa aloittaa! Loma on muutenkin sujunut tosi rennoissa merkeissä. Päivisin olen nauttinut kauniista auringonpaisteesta ja käynyt kävelyillä meren rannalla. Iltaisin päätimme saunoa ja keskittyä yhteiseen harrastukseemme, ruuanlaittoon.

Jaoimme ruokalistan suunnitteluvastuut. Minä päätin torstain ruokalistan. Silloin söimme etanoita valkosipulivoissa ja katkaravuilla täytettyä kampelaa valkoviinissä. Perjantaina oli Laurin vuoro päättää. Silloin saimme kanttarelli-porokeittoa ja sveitsinleikettä. Lauantaina päätimme yhdessä ja teimme fajitaksia.

Vaikka alun perin suunnittelin, että viettäisimme loman jossain muualla, olin kotilomaan todella tyytyväinen. Rauhallinen kotona oleskelu, johon on lisätty pientä luksusta jokailtaisten ihanien ruokaelämysten muodossa, on rentouttava vaihtoehto joka sopii opiskelijabudjettiinkin. Lisäksi ruuan laittaminen ja sen nauttiminen yhdessä on ihanaa.