Katrin blogi

lauantaina, joulukuuta 5

Juhlia

Olen nyt tullut elämässäni siihen pisteeseen, että tämän joulun glögikauteen kuuluivat vain yhdet viralliset glögit, jotka vietettiin viime viikolla. Olen kuitenkin sen verran joulufriikki, että yksityisiä pikkujouluja pitää viettää sitten sitäkin enemmän.

Eilen vietimme kahdestaan kotona pikkujoulut. Koristelimme jo joulukuusenkin. Meillä on muovikuusi kahdesta syystä. Ensinnäkin se on ekologisempi kuin aito kuusi, jos samaa kuusta käyttää yli viisi vuotta, kuten me teemme. Toinen syy on se, että muovikuusen voi koristella jo joulukuun alussa, eikä se silti karise ennen joulua. Omissa pikkujouluissamme koristeltiin siis joulukuusi joululaulujen soidessa taustalla, tehtiin pitsaa, juotiin glögiä ja syötiin äidin tekemiä joulutorttuja.

Tänään joulufiilis jatkui, kun leivoin lihariisipasteijoita, jotka meillä yleensä kuuluvat joulupöytään. Tällä kertaa leivoin niitä kuitenkin tuliaiseksi ystäville, joiden luokse olemme tänään menossa perinteisiin talvijuhliin. Huomennakin juhliminen jatkuu, vaikkakin vähän eri merkeissä, sillä sain kutsun linnan juhliin. Jännää.