Katrin blogi

torstaina, kesäkuuta 4

Oi ylimielisyyden määrää

Matti Vanhasen hallituksen ylimielisyys on taas noussut sellaisiin mittoihin, että on aivan pakko kommentoida asiaa, vaikka en yleensä kirjoita politiikasta. Ylimielisyys liittyy tällä kertaa tyyliin, jolla hallitus reagoi välikysymykseen.

Oppositio esitti hallitukselle välikysymyksen nuorisotyöttömyyden kasvusta ja asian huonosta hoitamisesta. Oppositio epäili, että hallitus vähättelee työttömyyskriisiä ja ihmisten hätää. Välikysymyskeskustelun loppupuolella saimme omin silmin todeta, että hallitusta ei olisi voinut vähempää kiinnostaa sen enempää nuorisotyöttömyys kuin demokratiakaan. Loppuillasta aitiossa ei nimittäin ollut enää yhtään ministeriä. Siis ei yhtään, vaikka kyseessä oli välikysymyskeskustelu!

Kaiken huipuksi saimme tänään lehdestä lukea, mikä vei voiton välikysymykseen vastaamisesta. Pääministeri Vanhanen poseerasi lehdessä Sirkka kainalossaan Bruce Springsteenin keikalla samaan aikaan, kun istuntosalissa kaivattiin hallitusta osallistumaan välikysymyskeskusteluun työllisyydestä.

Olisin ehkä itse valinnut illanviettotapani näistä vaihtoehdoista juuri samoin, mutta minut erottaakin Vanhasesta se, että minä en ole pääministeri.