Katrin blogi

torstaina, joulukuuta 18

Emmassa

Kävimme eilen Emmassa katsomassa näyttelyn "teetä, taidetta ja keramiikkaa Kiinasta". Teetä ei näyttelystä saanut, taidetta ja keramiikkaakin oli valtavassa hallissa vähänlaisesti. Kiina-kaipuuta piti mennä näyttelyn jälkeen paikkailemaan vielä kiinalaiseen ravintolaan.

Onneksi samaan aikaan oli esillä myös Ole Kandelinin näyttely, josta pidin kovasti. Kandelin oli sairastanut keuhkotautia, viettänyt pitkiä aikoja parantolassa ja kaiken huipuksi elänyt sodan aikana. Hän kuoli 26-vuotiaana, mutta kaikesta tästä huolimatta hänen töitään oli esillä hurja määrä, eikä määrä suinkaan vähentänyt töiden laatua. Kandelin oli modernisti, joka ensimmäisenä suomalaisena siirtyi johdonmukaisesti abstraktiin taiteeseen. Minä pidin hänen jokaisesta erilaisesta luomisen tavastaan matkalla kohti abstraktia.

Lopuksi vielä vinkki Emmalle yleisön saamiseksi. Olimme sopineet helsinkiläisten ystävien kanssa, että tapaamme Emma-museon edessä. Jouduimme odottelemaan heitä jonkin aikaa, sillä ulkopuolella ei missään ollut kylttejä, joissa olisi lukenut Emma. Jokaisessa kyltissä luki WeeGee. Jos siis museota mainostetaan Espoon ulkopuolella juuri Emmana, olisi hyvä laittaa se myös tienviittoihin ja ulkona oleviin kyltteihin.