Katrin blogi

sunnuntaina, joulukuuta 28

Egyptissä


Terveisiä Egyptistä. Aloitimme matkamme maanantaina Luxorista. Ensimmäinen aistimus oli haju, joka löi vahvasti vasten kasvoja. Kaupungissa on todella paljon hevosia ja aaseja, ja niiden jätökset lojuvat pitkin katuja aiheuttaen hajun, tai ainakin antavat siihen oman pikantin lisänsä. Toinen huomio oli jatkuva meteli. Paikallisbussit toimivat niin, että pakettiautot ajavat ovi auki ja tööttäävät aina ihmisten kohdalla. Silloin kyytiä haluavan pitää huutaa kovalla äänellä sen paikan nimeä, johon on menossa, ja jos bussi menee sinne, se pysähtyy. Jos ei, pitää jatkaa huutamista seuraavan bussin kohdalla. Auton torvea käytetään muutenkin surutta, aasit huutavat ja miehetkin huutelevat toisilleen ja turisteille kadun yli. Lisäksi rukouskutsu soi viidesti päivässä.

Illalla hyppäsimme hevosrattaiden kyytiin ja ajoimme paikallisten torille. Ei siis turisti-soukiin, vaan sinne, missä paikalliset tekevät ostoksensa. Eipä aikaakaan kun istuimme jo kojussa juomassa teetä ja kinaamassa mausteiden hinnoista. Puolen tunnin kaupankäynnin jälkeen poistuimme mukanamme pussillinen ihanan tuoksuisia mausteita, joita egyptiläisessä keittiössä käytetään.

Vaikka nykyaikainen Egypti tuntuu paikoin rasittavaltakin, ovat kulttuuriaarteet näkemisen arvoisia. Luxorissa haukoimme henkeämme Karnakin ja Luxorin temppeleissä ja kuninkaiden laakson haudoissa sekä naisfaarao Hatshepsutin terassitemppelillä. Kairoon saavuimme eilen rämisevällä yöjunalla, ja täällä olemme haltioituneet pyramidien ja sfinksin juurella. Joulupäivän illallisen söimme Niilillä, samalla kun katselimme vatsatanssiesityksiä ja upeaa miestanssijaa jotka esiintyivät laivassa. Kairossa tutustuimme vielä Egyptiläisen museon ihmeisiin ja Citadeliin.

Vaikka olemme täällä aika lyhyen ajan, kävimme silti Ahmedin ja Heban luona Ismailiassa Suezin kanavan varressa. Menimme lautalla kanavan yli ja kävimme siis myös Siinain niemimaalla.

4 Kommentit:

At 1:25 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

Heips!

Tarvitaanko siellä noin paljon vaatteita?

ihmettelee
-wessi-

 
At 11:05 ap., Blogger Katri Söder sanoi...

Kairossa tarvitaan, siellä oli aika vilpoista. Välillä tuntui, että enemmänkin olisi tarvittu mutta enempää ei ollut mukana... Luxorissa puolestaan pärjäsi hameessa ja t-paidassa.

 
At 1:47 ip., Blogger Johki sanoi...

Terveiset - todellakin kylmästä Kairosta! Luxorissa (asuin siellä myös runsaat 6 kk) on päivisin talvella kivan lämmin mutta illat ja yöt ovat todella kylmiä! Mulla oli ihan Suomen talvitamineet siellä käytössä, sukkahousut olivat liian vähän, olisi pitänyt lämpimämpää olla farkkujen alla. Välillä voi olla asteet nollan tienoilla, joten ei ihme jos on kylmä. Aavikon tietämillä päivän ja yön lämpötilaerot ovat suuret. Kairossa on aavistuksen viileämpää päivisin. Taloissa ei ole lämmitystä joten itsekin kirjoittelen tätä varpaat kohmeessa - unohtui laittaa ilmastointilaite päälle, sitä kun voi käyttää lämmittämiseenkin ;-)

Meinaatko Katri tulla uudestaan Egyptiin?

PS. http://www.luxor-info.net

 
At 4:20 ip., Blogger Katri Söder sanoi...

Niinpä, Kairon ja Suomen kylmyys eroavat toisistaan siinä, että Kairossa oli kylmä myös sisällä. Minäkin yritin käyttää ilmastointilaitetta lämmittämiseen, mutta eipä se paljon auttanut.

Paljon jäi vielä näkemättä, viikossa ei Egyptiä ehdi näkemään kuin pienen vilauksen, ei vaikka kuinka yrittäisi. Joten varmasti vielä joskus täytyy tulla :)

 

Lähetä kommentti

<< Home