Katrin blogi

perjantaina, toukokuuta 9

Kevät

Joka kevät sama juttu. Kevät tarjoaa pari lämmintä päivää, joiden aikana pieni ihmisparka ehtii hullaantua. Hameet, t-paidat ja sandaalit kaivetaan kaapista. Sitten kävellään hamosessa pitkin rantaa avojaloin ja mieleen palautuu kesän koko ihanuus. Hameessa ja ilman kenkiä kulkemisessa ei kulminoidu vain se, miten ihanaa on kulkea hameessa. Ehei, siihen liittyy suuri lupaus mansikoista, uusista perunoista, lomasta ja auringosta. Siksi hameen ja sandaalien käyttäminen on tärkeää.

Sitten tulee mieleen, että kesä on kuitenkin Suomessa kovin lyhyt, joten hame- aika kannattaa maksimoida. Tämän jälkeen kevät käyttäytyy juuri niin kuin se aina käyttäytyy, ilmat kylmenevät huomattavasti ja sadekuurotkin ilmaantuvat kuin tilauksesta. Keväästä hullaantunut ihmisparka ei kuitenkaan ymmärrä luopua hameesta ja t-paidasta, vaan värjöttelee niissä jäätymispisteessä.

Minä olen palellut nyt viikon. Töissäkin on niin kylmä, että välillä pitää käydä lämmittelemässä käsiä kuuman veden alla. T-paidasta en silti luopunut, ennen kuin tänään. Neuleen esille kaivaminen johtui kahdesta seikasta. Ensinnäkin huomasin aamulla, että kurkkuni on kipeänä, kuten joka kevät näihin aikoihin. Toinen huomio oli, että en ole halunnut ulkoilla koko viikkona töiden jälkeen, koska olen ollut niin jäässä että houkuttelevin vaihtoehto on peiton alle käpertyminen. Ei minulla tosin olisi joka päivä ollut aikaakaan, mutta eilen olisin ehtinyt jos olisin jäätymiseltäni kyennyt. Kuitenkin nyt on huomattavasti lämpimämpää kuin vaikkapa kuukausi sitten, ja silloin minä kyllä ulkoilin. Kevään eteneminenkin jää huomaamatta, jos ei voi pistää päätään metsään siksi että hame päällä sinne jäätyy.