Katrin blogi

maanantaina, huhtikuuta 21

Uppsalassa

Viikonlopun vietimme Uppsalassa lääkäriyhdistyksen matkalla. Olimme melko aktiivisia matkailijoita, sillä ennätimme tehdä kaikenlaista, vaikka perjantai kuluikin kokonaan lääketieteellisessä symposiumissa, jossa minäkin kiltisti kuuntelin luentoja aiheista, joista en ymmärtänyt edes otsikkoa. Ehdimme vierailla lääketieteen historian museossa, jossa olisi voinut tehdä aika karmivan kauhuleffan. Kävimme myös yliopisto-museossa, jossa näimme mm. vanhan ruumiinavaushuoneen.

Niin sanotun lääkäri-ohjelman lisäksi kävimme Uppsalan katedraalissa, jossa kuuntelimme upean kalifornialaisen kuoron konsertin. Uppsalan linnassa kävimme taidenäyttelyssä, joka ei kyllä ollut kummoinen, mutta tulipahan käytyä. Ehdimmepä tehdä bussimatkan vanhaan Uppsalaankin, jossa näimme vanhoja viikinkien hautoja sekä sen, mitä vanhasta kirkosta oli jäljellä.

Matkan kohokohta oli tietenkin Pekka Töpöhäntä. Teimme kaupungilla Pekka Töpöhäntä- kävelykierroksen, jonka aikana kuulimme tarinoita ja näimme missä ne olivat tapahtuneet. Yhtään lasta ei porukassamme ollut, mutta kävelykierrokselta saadut Töpöhäntä- diplomit olivat silti arvostettu tuliainen. Kävimme tutustumassa myös Pekka Töpöhännän taloon, joka oli aivan ihastuttava.

Aurinko paistoi niin ihanasti, ja joen varrella oleva terassi kutsui niin ihanasti, että nyt oli pakko avata terassikausi jo muuallakin kuin omalla parvekkeella. Uppsalasta jäi hyvä mieli.

2 Kommentit:

At 1:17 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 1:21 ip., Anonymous Anonyymi sanoi...

Pekka Töpöhäntä -diplomi! Vau! Minäkin haluan sellaisen!

nimim. Vanha Pekka Töpöhäntä -fani

 

Lähetä kommentti

<< Home