Katrin blogi

maanantaina, maaliskuuta 24

Pääsiäinen

Pääsiäinen on siitä jännä juhla, että minulle ei ole aivan selvää, minä päivänä sitä oikeastaan pitäisi juhlia. Jouluna on aivan selvää, että kinkku syödään jouluaattona. Juhannuksena ja vappunakin tiedän, milloin on juhlinnan aika. Pääsiäisenä tilanne on toinen. Viime vuonna pääsiäisateriamme taisi olla sunnuntaina. Tällä kertaa katoimme pääsiäisaterian pöytään lauantaina, kun Juha ja Susu tulivat yökylään. Katsoimme hassua italialaista saippuaoopperaa, söimme parsaa, lammasta ja suklaamoussea sekä saunoimme. Naisten saunavuoron jälkeen oli ihanaa vilvoitella parvekkeella, jonne Lauri oli meitä varten sytyttänyt kynttilät.

Hassu juttu muuten, että viime aikoina olemme tavanneet ainoastaan sellaisia ihmisiä, joiden nimi on Juha.

2 Kommentit:

At 5:20 ip., Blogger Veera sanoi...

Viime vuonna pääsiäisherkuttelu osui sunnuntaille siksi, ettei kulitsaa (tunnetaan joissain piireissä myös nimellä jeesuspulla) ja pashaa saa syödä ennen pääsiäissunnuntaita, kun se tyyppi nousee kuolleista vasta la-su -välisenä yönä.

T: hyvät ortodoksiset pääsiäissyöminkiperinteet (sitä edeltävää paastoa lukuunottamatta) omaksunut V :)

 
At 2:39 ip., Blogger Katri Söder sanoi...

Tänä vuonna meillä ei ollut kulitsaa eikä pashaa, koska Veeruska ei tuonnut niitä. Tavallaan lauantai meni siis oikein... Joka tapauksessa, odottelemme Veeran perinteisiä herkkuja jälleen ensi pääsiäisenä, kun gradu on alta pois :)

 

Lähetä kommentti

<< Home