Katrin blogi

sunnuntaina, maaliskuuta 19

Ruokakapina

Viikko on taas päässyt vierähtämään ihan huomaamatta. Uusiin töihin
totuttelu on ottanut aikaa. Tai ei oikeastaan aikaa, joka päivä olen
lähtenyt kotiin ajoissa, mutta sen verran energiaa kuitenkin että
iltaisin kotona en ole jaksanut enää tehdä juuri mitään. Paitsi
ruokaa. Hyvä ruoka kauniisti katetussa pöydässä on melkein parasta
mitä tiedän. On ihanaa kun voi kattaa ihan tavallisena arkipäivänä
kauniit ja yhteensopivat astiat pöytään kynttilöiden viereen ja
tarjoilla hyvää, rakkaudella laitettua ruokaa.

Etenkin keväisin minuun iskee hirvittävä tarve ostaa uusia
tarjoiluastioita ja laittaa usean ruokalajin aterioita. Ja koska
ajattelen, että nyt on kevät, olen keräillyt lehdistä ruokaohjeita,
arkistoinut niitä kansioon ja suunnitellut, mitä viiniä minkäkin ruoan
kanssa tarjoillaan. Ihan tavallisena arki-iltana ei viitsi ryhtyä
laittamaan usean ruokalajin aterioita viinien kera. Siksi odotan aina
viikonloppua kuin tulisilla hiilillä, ja toivon että saamme ystäviä
luoksemme syömään.

Tämän päivän yhteiskunta on kiireyhteiskunta. Ihmiset ostavat kaupasta
valmiiksi pilkottuja salaatteja, valmiita ruokia jotka vain
lämmitetään mikrossa sekä jälkiruoaksi pakastealtaasta pullia, lämmitä
vain viisi minuuttia. Miten tällaisessa yhteiskunnassa voi oikeasti
rentoutua? Pika-aterioiden idea ei varmaankaan ole se, että ne
katetaan pöytään kauniisti ja nautitaan kiireettömästi ystävien kanssa.

Minä olen siis julistanut sodan kiireelle ja stressille, ja parhaiten
tämä kapina onnistuu ruokapöydässä. Lisäksi olemme Veeran kanssa
suunnitelleet keittokirjan kirjoittamista nykynuorille. Siis sellaisen
keittokirjan, jossa ei sanota vain että vatkaa munat ja sokeri, vaan
kerrotaan myös, minkä näköistä vaahdon pitää olla ennen kuin se on
valmista. Pullan ohjeissa kerrotaan, miten tärkeää on se, että taikina
on alustettu kunnolla.

Käytössämme olevien reseptien määrä on kuitenkin vähäinen, etenkin
jälkiruokien osalta. Jos siis sinulla, rakas tämän blogin lukija, on
ideoita siitä mitkä ruoat ovat aivan ihania ja suussa sulavia, ole
ihana ja kerro!

Vaihtarina tarjoan helpon simpukkavuoan ohjetta: laita vuokaan
säilykesimpukoita 400 g. Raasta 300 g gruyre-juustoa. Sekoita osa
juustosta 2 desiin kermaa, ja kaada seos simpukoiden päälle. Ripottele
loppu juustoraaste pinnalle. Laita uuniin 225 asteeseen 10 minuutiksi,
ja tarjoile sitten raikkaan valkoviinin ja patongin kanssa. Lämpimän
patongin voit voidella oliiviöljyllä johon on sekoitettu suolaa,
basilikaa ja valkosipulia. Nam!

1 Kommentit:

At 1:00 ip., Blogger Veera sanoi...

Aijai, vesi tulee kielelle! Työstressi ajaa minutkin yhä useammin valmispakettien luo. Nyt on aika ryhdistäytyä, muuten tulee paha mieli ja iso maha.

 

Lähetä kommentti

<< Home