Katrin blogi

sunnuntaina, tammikuuta 31

Kylpyhuoneen uudet kaapit

Eilen rakensimme uusia kaappeja kylpyhuoneeseen. Lauri porasi kaapin seinään pyöreää reikää pesukoneen johtoa varten ja minä pidin kiinni. Pelotti, että käsi jää vinhasti pyörivän poran terän alle. Ajattelin, että jos niin käy, minusta tulee työkyvytön.

Samassa mieleeni muistuivat ala-asteen veiston tunnit. Silloin sahattiin sirkkelillä ja silloinkin pelotti. Silloinkin ajattelin, että jos oikea käsi jää väliin niin… minusta tulee työkyvytön? Ei, silloin pelon syy ei ollut tämä. Silloin pelkäsin, että jos käsi jää väliin, en pysty enää tekemään kukkaseppelettä, piirtämään ystävälle syntymäpäiväkorttia tai koristelemaan pipareita.

Pelästyin jälleen, tällä kertaa sitä, että arvomaailmani on muuttunut niin paljon että ensimmäisenä pelonaiheena nousee mieleen työkyvyttömyyden uhka. Kukkaseppeleet, ystävien kortit ja piparit nousivat mieleen vasta pitkälle menneen henkisen nostalgia-tripin jälkeen.

Kaikesta huolimatta kaapit saatiin valmiiksi ja kyllä niistä tuli hienot. Seuraavaksi täytyy ryhtyä piirtämään ystävänpäiväkortteja ja pohtimaan ensi kesän kukkaseppeleitä ja joulupiparien koristelua.