Katrin blogi

keskiviikkona, tammikuuta 14

Kokoomuslaista empatiaa

Tänään Hesarissa kokoomuksen valtuutettu ja sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja Laura Räty esittelee jälleen Kokoomuslaista empatiaa parhaimmillaan. Hän ei halua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia Uudenmaankadulle ja Kaarlenkadulle. Hänen mukaansa Kallio on jo täynnä, siellä kun on jo niin paljon huumeidenkäyttäjiä ja asunnottomia että maahanmuuttajia ei sekaan enää mahdu. Kokoomuslaisessa ajattelussa huumeidenkäyttäjät ja maahanmuuttajat ovat siis samassa kiintiössä, ja se kiintiö on Rädyn mielestä nyt täynnä.

Uudenmaankatua Räty ei voi torpata huumeidenkäyttäjiin vetoamalla. Sen vaihtoehdon hän torppaa siksi, että 90 prosentilla suomalaisista ei ole varaa asua Uudenmaankadulla. Voi voi. Ensinnäkin, kyllä suomalaisillakin olisi varaa asua Uudenmaankadulla, jos asuisimme samalla tavalla kuin turvapaikanhakijat asuvat, koko perhe samassa huoneessa ja monta perhettä samassa asunnossa. Toiseksi, tämä perustelu tarkoittaa oikeastaan sitä, että Kokoomuksen mielestä turvapaikanhakijat on aina sijoitettava kaupungin reunalle halvimpaan mahdolliseen paikkaan mikä kaupungista on löydettävissä. Muutenhan löytyy aina joku suomalainen, jolla ei ole varaa asua siinä kohdassa.

Ehkä pelottavinta jutussa on se, että kaiken tämän on sanonut sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja, jonka pitäisi edes asemansa vuoksi olla kiinnostunut niistä, jotka sosiaalilautakunnan apua tarvitsisivat. Tähän ryhmään kuuluvat mielestäni myös turvapaikanhakijat.