Katrin blogi

torstaina, toukokuuta 1

Vappua


Vapun vietto alkoi tavallaan jo tiistaina, kun olimme Vapun lämminhenkisissä ja yllätyksellisissä eläkejuhlissa. Taikuri, afrotanssi, kokonainen sika vartaassa sekä ilotulitus saattelivat Vapun eläkkeelle ja meidät vapun viettoon.

Vappuaaton vietimme Saloheimoilla juuri meille sopivan rauhallisesti. Söimme ja maistelimme kuohuviiniä takapihalla niin kauan kuin tarkenimme, sen jälkeen siirryimme sisään. Lapset paistoivat ison kasan munkkeja, joita sitten mupelsimme samovaarilla keitetyn teen kanssa.

Vappupäivänkin päätimme ottaa rauhassa. Aamulla paistoimme munkkeja, ja kun massut olivat täynnä munkkeja ja simaa päätimme lähteä vappupiknikille. Pakkasimme eväät reppuun ja suuntasimme Espoon luontoon. Päätimme pyöräillä luontopolulle sellaiseen kohtaan, jossa emme ole ennen olleet. Kuljimme pitkospuilla vanhaa merenpohjaa pitkin, katselimme lintuja lintutornissa ja söimme eväät kalliolla meren rannalla. Näimme joutsenen pesässään sekä telkän, muista linnuista en osaa sanoa koska kiikarit eivät sattuneet mukaan.

Paluumatkalla totesin, että pyörästä on etukumi puhki. Talutin siis pyörää kotimatkan. Rengas on nyt irrotettu ja odottelee, että saan ostettua paikkaustarvikkeet. Ihana vappupiknikki siitä huolimatta.