Katrin blogi

sunnuntaina, lokakuuta 30

Elokuvissa ja kirjamessuilla

Olemme viettäneet ihanan ja rentouttavan viikonlopun. Perjantaina kävimme elokuvissa katsomassa Kjell Westön romaaniin perustuvan Missä kuljimme kerran. Elokuva keskittyi tiukasti Lucien ja Eccun rakkaustarinaan, joka oli toki kirjassakin olemassa, mutta ei näin määräävänä tekijänä. Kirjan hajanaisuus oli elokuvasta poissa, ja näkökulma oli tiivistetty paljon suppeammaksi. Ratkaisu oli varmasti toimiva, liian tarkkaan kirjaa seurailevana elokuva olisi voinut olla puuduttava. Elokuvan Lucie oli vangitsevan sädehtivä, ja se kuljetti elokuvaa pitkälle.

Lauantain aloitimme ihanalla brunssilla ystävien luona, ja sen jälkeen vietimme koko päivän kirjamessuilla. Tungos messuilla oli ahdistava, mutta muuten päivä oli kiva, kuten noilla messuilla yleensäkin. Yleensä olemme tosin olleet messuilla näytteilleasettajina, tällä kertaa oli aikaa notkua kuuntelemassa keskusteluja ja osallistua kirjanjulkistamistilaisuuteenkin. Messujen jälkeen sauna ystävien luona ja illallinen Farangissa kruunasivat illan.

Tänään oli vielä tarkoitus käydä katsomassa nykysirkusta, mutta Cirkon ovella oli lappu joka kertoi esityksen peruuntuneen sairastapauksen vuoksi. Harmi, jäi näkemättä Musta leijona, joka olisi aivan varmasti ollut upea esitys.