Katrin blogi

torstaina, syyskuuta 4

Naisen sopiva ikä

Aamulla bussipysäkillä kuulin, että pysäkkituttuni kaveri oli saanut uuden työpaikan, vaikka hän oli jo lähes kuusissakymmenissä oleva nainen. Tästä oltiin tietysti porukalla hyvin tyytyväisiä, sillä kaikkihan tietävät, että yleensä työnantajat eivät palkkaa naista enää 45 vuotiaana, silloin nainen on jo aivan liian vanha.

Jäin pohtimaan asiaa ja bussimatkan aikana ennätin jo kehitellä pienehkön paniikin. Minä täytän ensi viikolla 32, ja olen pätkätöissä. Pitäisikö tilanteesta huolestua? Jos en ihan pian keksi vakituista työpaikkaa, voin kohta jäädä tyhjän päälle liian korkean ikäni vuoksi.

Työkaveri onneksi lohdutti ja sanoi, että 45 vuotiaana olen sen ikäinen, että mahdollisen työnantajan ei tarvitse olla palkkaamatta minua siksi, että saattaisin tehdä lapsia ja olla siten riski työnantajalle. Ehkä on niin, että nainen ei koskaan ole sopivan ikäinen palkattavaksi.

1 Kommentit:

At 11:46 ip., Blogger Jaana Leppäkorpi sanoi...

Kannatta rauhoittua, sillä ajat ovat muuttuneet. Itse rekrytoin aikalailla jatkuvasti (valitettavasti), eikä iällä ole niin väliä. Kun hakemuksia katsoo on kaksi asiaa olennaisinta: onko vaadittu koulutus ja onko kokemusta. Aika monella nuorellakin on kokemusta jo ennen valmistumista, mutta toisaalta on aloja, joilla tutkinnon suorittaneet on kiven alla. Silloin otetaan se, joka saadaan, jos saadaan. Ja 6-kympinkin kieppeillä olevista pätevistä tahtoo pitää kynsin hampain kiinni.

Omasta kokemuksestani voin siis sanoa, että naisen ikä ei ole niinkään ratkaiseva vaan se mitä hän on tehnyt.

 

Lähetä kommentti

<< Home