Katrin blogi

maanantaina, elokuuta 11

Teatterikesä

Vietimme viikonloppua Tampereella nauttien samalla teatterikesästä. Perjantaina kävimme katsomassa Tukkateatteri- nimisen harrastelijateatterin esityksen Emigrantit. Se oli lumoava. Teksti piti otteessaan ja näyttelijäsuoritukset lisäsivät esityksen vetovoiman lähes täydelliseksi. Tunnelmaa loi myös tila, jossa se esitettiin. Katsomossa oli vain 20 paikkaa. Suosittelen Tukkateatteria lämpimästi kaikille, jotka ovat menossa Tampereelle ja haluavat nähdä laadukasta teatteria.

Lauantaina näimme Kom- teatterin Ähtäriin. Valitettavasti perjantainen elämyksemme oli niin mainio, että tällä kertaa Komin esitys tuntui jäävän kalpeaksi. Juoni oli paikoin kovasti omituinen ja tunnetiloja korostettiin lähinnä huutamalla. Jotain omista teinivuosistani kuitenkin tunnistin, joten ei näytelmä huono ollut. Mutta ei erityisen hyväkään.

Teatterireissujen välissä kävimme Vapriikin museossa katsomassa näyttelyn Tampere 1918. Olen poikkeuksetta nauttinut käynneistäni Vapriikissa, ja nautin taas. Mielestäni Tampere 1918 onnistui esittelemään tapahtumia ja niiden syitä ja seurauksia puolueettomasti mutta kiinnostavasti.

Tampereella on aina kiva käydä. Opiskeluaikana rakastuin tuohon kaupunkiin, joka huokuu vanhaa työläiskaupungin henkeä, vaikka onkin oikeastaan nykyään enemmän opiskelijakaupunki. Kävelimme pitkin kosken rantoja ja nautimme punatiilirakennusten ja vanhojen tehtaanpiippujen luomasta tunnelmasta.

Myös Wessillä on aina kiva käydä. Kiitos taaskin ihanasta viikonlopusta!