Katrin blogi

keskiviikkona, elokuuta 20

Hajasijoittamista

Tämän päivän Helsingin Sanomissa Liisa Hyssälä toteaa, että uusi Lääkekeskus (johon yhdistetään Lääkelaitos ja Rohto) sijoitetaan Kuopioon, Ouluun tai molempiin. Tämä tarkoittaa, että noin 200 työntekijää joutuisi muuttamaan Helsingistä Ouluun tai Kuopioon. Työntekijät saivat asiasta tiedon vasta sen jälkeen, kun Hyssälä oli kertonut asiasta tiedotusvälineille.

Toiselle paikkakunnalle muuttaminen ei ole helppo ratkaisu työntekijälle, ihmisellä kun voi olla perhe jonka kanssa mielellään asuisi samalla paikkakunnalla. Puolisolle pitäisi löytää työpaikka, lapset joutuvat vaihtamaan koulua, koti pitää myydä tai vuokrasuhde irtisanoa, uusi koti on löydettävä uudelta paikkakunnalta, eikä itse muuttaminenkaan ole hauskaa touhua. Samalla koko sosiaalinen verkosto jää vanhalle asuinpaikalle.

Jos tällaiseen jostain syystä kuitenkin halutaan ryhtyä, siitä olisi tiedotettava työntekijöille hyvissä ajoin, jotta he eivät joudu lukemaan asiasta tiedotusvälineiden kautta. Ministerillä tulisi mielestäni myös olla jokin peruste sille, miksi esimerkiksi Oulu olisi parempi paikka kuin Helsinki. Oulussa on lääketieteellinen tiedekunta, mutta niin on Helsingissäkin.

Ihmettelen myös Hyssälän lausuntoa siitä, että Lääkekeskus voitaisiin sijoittaa sekä Ouluun että Kuopioon. Siis ensin yhdistetään kaikki toiminta yhteen laitokseen synergiaetujen vuoksi, ja sen jälkeen sijoitetaan tämä uusi laitos eri puolille Suomea sellaisiin kaupunkeihin, joiden välillä ei kulje lento- eikä junayhteyttä. Pidetäänkö yhteiset kokoukset sitten Helsingissä? Ei kuulosta säästöjen lisäämiseltä eikä ota huomioon ympäristöä.

1 Kommentit:

At 8:47 ap., Anonymous Anonyymi sanoi...

http://www.youtube.com/watch?v=1E0IX993GKo

 

Lähetä kommentti

<< Home